Orta Doğu’nun Kalbi Kars’ta Atacak!

Orta Doğu’nun Kalbi Kars’ta Atacak!

AK Partinin “Gönül Köprüsü” Projesi, Gönüller Sofrası olan Harakani Sofrası ile buluşuyor.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET

Asya’yı Avrupa’ya bağlayacak olan Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Projesinin tamamlanmasına sayılı günler kala Kars’ta da hareketlilik gözlendi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin İş Dünyası Temsilcileri ile bugün Kars’ta bir araya geleceğini belirten AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, tarihi bir güne Kars’ın şahit olacağını vurguladı.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, ‘Demir İpek Yolu’ olarak da adlandırılan Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattının Türkiye ayağının Haziran ayı sonunda hizmete gireceğini müjdelemesi Kars’ta heyecan yaratmıştı. Özellikle ekonomi ve istihdam bakımından Kars ve bölgenin kalkınmasına büyük katkı sağlayacak olan projenin tamamlanmasına 2 haftadan az bir süre kaldı.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi başkanlığında İş Dünyası Temsilcileri Kars’ta bir araya gelerek ithalat ve ihracatın artırımı ve bölgenin merakla beklediği Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı ve çok sayıda projeler hakkında fikir alışverişinde bulunacak.

AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, AK Parti Kars İl Başkanlığı’nda bir basın toplantısı düzenleyerek bugün tarihi bir toplantının yapılacağını dile getirdi.

Başkan Çalkın, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi’nin Kars Valiliği ziyareti ardından İş Dünyası Temsilcileri ile Kars’ta bir toplantı yapılacağını belirtti. Başkan Çalkın, toplantının ardından Bakan Zeybekçi’nin AK Parti İl Başkanlığını ziyaret edeceği ve ardından ise Ebu’l-Hasan Harakani Türbesinde Karslı hemşehrileriyle birlikte iftar yapacağını söyledi.

“Sonuna yaklaştığımız Ramazan Ayının tüm Kars halkına hayırlar getirmesini ve yaklaşmakta olan Kadir Gecemizin de İslam alemine ve Türkiye’mize bereketler, huzur getirmesini Cenabı Allah’tan niyaz ediyorum.” diyen AK Parti Kars İl Başkanı Adem Çalkın, “Genel Merkezimiz Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığımızın Türkiye genelinde tertiplediği “Batı illeri ile Doğu illeri arasında bir Gönül Köprüsü” Projesi kapsamında bugün Denizli ili ile Kars ili kardeş il tayin edilmiştir. Bu kapsamda da yine Ekonomi Bakanımız sayın Nihat Zeybekçi ve Genel Başkan Yardımcımız ve AR-Ge Başkanımız Hamza Dağ başkanlığında Denizli Milletvekillerimiz, Denizli İl Başkanımız, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanımız başta olmak üzere birçok misafirimiz bugün inşallah Harakani Sofrasında tam da ismine uygun olarak Gönüller Sofrasında Kars’ta buluşacaklar. Ben buradan sizin aracılığınızla bugün kü programa, bbugün kü Harakani Hazretlerinin bulunmuş olduğu Evliya Camisinde Teşkilat olarak geniş kapsamlı bir iftar programı düzenliyoruz. Bütün hemşerilerimi de oraya davet ediyorum.” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler