Osmanlı Türkçesi Kursları Başlıyor

Osmanlı Türkçesi Kursları Başlıyor

2014 YILI 2 DÖNEM OSMANLI TÜRKÇESİ KURSLARI BAŞLIYOR

Osmanlı Türkçesi Kursları Başlıyor

-2014 YILI 2 DÖNEM OSMANLI TÜRKÇESİ KURSLARI BAŞLIYOR

-OSMANLI TÜRKÇESİ ÖĞRENMEK ÇOK KOLAY

Hayrat Vakfı ve Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü ile yapılan protokol gereği 2 yıldır Halk Eğitim Müdürlüklerinde başlatılan Osmanlı Türkçesi kursları 2014.2 dönem Osmanlıca Öğrenmek Çok Kolay’ sloganı ile her yaşta her kesimden insanı Osmanlıca öğrenmeye çağırıyor.

Kars Hayrat Vakfı Temsilcisi hüsnü çelik; Selçuklu ve Osmanlı İmparatorluğunun 1000 yıla aşkın kullandığı yazı dili olan Osmanlı Türkçesi bütün kayıtların Osmanlıca tutulması açısından daha büyük bir önem arz ediyor olması yanında bin senelik tarih sanat siyasi ve coğrafi kayıtlar yanında mezar taşları, kitabeler, edebiyat, tapu, devlet kayıtları Osmanlı Türkçesi ile tutulduğu için adeta bin senelik bir hazinenin anahtarı hükmünde oluyor.

Çelik, iki yıldır İlimiz halk eğitim merkezi bünyesindeki imam hatip lisesinde açılan kursların dört kur şeklinde: 1. kur kolay okuma metinleri 64 saat,2.kur imla kaideleri 64 saat,3.kur Osmanlıcada Arapça ve farsça unsurlar 96 saat ve 4.kur Osmanlıca arşiv belgelerini okuma kursu ise 65 saat olarak verildiğini, şu ana kadar 1000 kişinin kayıt yaptığı kurslar yeni dönemde de hafta sonları ve isteğe bağlı hafta içleri yapılacak olup, kurslara kayıt yaptırmak için halk eğitim merkezlerine başvuru yapmak yeterli olacaktır. dedi.

Osmanlı Türkçesi Kursları Koordinatörü Muammer kakça, Hayrat vakfı, geleceğin inşasını ve parlak istikbale ulaşmayı geçmişin kodlarında ve mazisine sahip çıkmada gördüğü için eğitime katkı sağlamak adına ve geçmiş ile gelecek arasında köprü kurmak için kurslar açtığına dikkat çekti.

Kakça, yeni protokollerle artık sadece halk eğitim merkezleri bünyesinde değil Gençlik Spor Bakanlığına bağlı Gençlik Merkezlerinde ve Bilim Merkezlerinde kurslar açılacağını, bu dönem de ise her kesimden her yaştan insana ulaşmak için Osmanlıca öğrenmek çok kolay sloganı ile kurslar açılacağını, arşivlerde ve kütüphanelerde tozlu raflarda bekleyen milyonlarca sanat değeri ve tarih değeri yüksek belgeleri merak edip araştırıp öğrenecek ve mazisine sahip çıkacak, dedesinden kalan veya eline geçen veya eski eserleri okumak için meraklı olan öğrenci ve vatandaşlarımızı bin senelik tarihimizle buluşturup şuurlu ve bilinçli bir toplum hedeflediklerini sözlerine ekledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler