ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı! 2016 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

ÖSYM KPSS sonuçlarını açıkladı! 2016 KPSS tercihleri ne zaman yapılacak?

KPSS ortaöğretim sonuçları açıkladı. Milyonlar adayın merakla beklediği KPSS ortaöğretim sonuçları ÖSYM tarafından dün açıklandı. Adaylar KPSS sonuçlarına ÖSYM'nin resmi sitesinden TC kimlik numaraları ve şifreleri ile ulaşabilirler.

KPSS 2016 ortaöğretim sonuçları dün ÖSYM'nin resmi sitesinden açıklandı. Adaylar, sonuçlarını ÖSYM'nin "https://sonuc.osym.gov.tr" internet adresinden T.C. kimlik numaraları ve şifreleri ile öğrenebilecek. Sonuçlarının açıklanmasının ardından adaylar gözünü KPSStercihlerine çevirdi. 

3 milyon 489 bin adayın katıldığı Kamu Personel Seçme Sınavı (KPSS) ortaöğretim sınavı sonuçları açıklandı. ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan duyuruya göre, 20 Kasım 2016'da yapılan KPSS ortaöğretim sınav değerlendirme işlemleri tamamlandı.

20 Kasım'da yapılan KPSS Ortaöğretim sınavına katılan 3 milyon 294 bin adaydan 1354 adayın sınavı geçersiz sayıldı.

KPSS ORTAÖĞRETİM SINAV SONUÇLARI İÇİN TIKLAYINIZ

osym-kpss-sonuclarini-acikladi!-2016-kpss-tercihleri-ne-zaman-yapilacak.png

KPSS TERCİHLERİ NE ZAMAN YAPILACAK?

KPSS Ortaöğretim sınav sonuçlarının açıklanması ile birlikte tercihler ne zaman yapılacak, sorusu gündeme geldi. Önlisan ve Ortaöğretim sınavına giren KPSS adayları için ÖSYM tercih kılavuzu yayımlayacak. Adaylar tercihlerini kılavuzda yayınlanan bilgiler doğrultusunda yapacak.

KPSS tercih kılavuzunun önümüzdeki günlerde ÖSYM resmi internet sitesi üzerinden yayınlanması bekleniyor.

KPSS DERĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Sınavda bulunan her test kendi içinde bir değerlendirmeye tabi tutuluyor. her bir test için doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılıyor ve bu şekilde puanlama yapılıyor. Elde edilen puanların da ortalama ve standart sapmaları hesaplanarak standart puanlar bulunuyor.

Herhangi bir testte doğru ya da yanlış hiçbir cevabı olmayan adaylar söz konusu test için yapılan hesaplamalara katılmayacak ve bu adaylara bahsi geçen test için standart puanları hesaplanmayacak.

Yani bir adayın KPSS puanının hesaplanabilmesi ve puanlamaya katılabilmesi için Genel Kültür ve Genel Yetenek testlerinin her ikisinden de az az 1 soruyu doğru ve ya yanlış olarak işretlemesi gerekiyor.

Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinden elde edilen standart puanlar ağırlıklandırılarak KPSS puanları hesaplanacak.

KPSS sınav puanları içinde Genel Yetenek ve Genel Kültür Testlerinin her birinin ağırlığı 0,5 olacak. Bu ağırlıklara göre, testlerden elde edilen standart puanlar kullanılarak ağırlıklı standart puanlar (ASP) hesaplanacaktır.

KPSS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR? 

KPSS sınavında 120 soru sormaktadır. 60 tane genel yetenek, 60 tane genel kültür. 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Ve bu sayede net durumu oluşuyor. En önemli durum standart sapma konusu. Adayların en çok yapamadığı soru, belirli adaylar tarafından yapıldığında o sorunun puan değeri +5 veya -5 olarak hesaplanabiliyor. KPSS puan hesaplamasında öngörülen bir puan sistemi mevcuttur. Klasik olarak 0.5 x (Genel kültür + genel yetenek neti) + 40 ile -+5 puan farkla ortalama puan belli olmaktadır. Genel Kültürden ve genel yetenekten doğru ve yanlış soruların oranında net belli olmaktadır ve net üzerinden 0.5 ile çarpma işlemi yapılır. En son olarak + veya – 5 puan üzerinden puan belli olur.

Önceki ve Sonraki Haberler