Ötegen: Kars, Kafkasya’nın Önemli Ticaret Merkezlerinden Biri Haline Gelebilir

Ötegen: Kars, Kafkasya’nın Önemli Ticaret Merkezlerinden Biri Haline Gelebilir

I. ULUSLARARASI KAFKASYA-ORTA ASYA DIŞ TİCARET VE LOJİSTİK KONGRESİ

Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi (İİBF) tarafından organize edilen I. Uluslararası Kafkasya-Orta Asya Dış Ticaret ve Lojistik Kongresinde konuşan Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KTSO) Başkanı Fahri Ötegen, Kars’ın Avrupa ve Çin ticaret yolundaki kültür ve ticaret merkezi olma özelliğini tekrar kazanma sürecine girmekte olduğunu söyledi.

KTSO Başkanı Fahri Ötegen; Serhat Kalkınma Ajansı’nın (SERKA), Kars Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Kars TSO), Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği’nin (UTİKAD), Doğu Anadolu İhracatçılar Birliği’nin (DAİB) ve Kars Belediyesi’nin sponsor olarak desteklediği Dış Ticaret ve Lojistik Kongresi’nde konuşma yaptı.

Başkan Ötegen, “Kafkas Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin düzenlemiş olduğu ve Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak bizim de destekçileri arasında bulunduğumuz I. Uluslararası Kafkasya-Orta Asya Dış Ticaret ve Lojistik Kongresi’nin; Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu Hattı, Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı ve Kars Lojistik Merkezi gibi büyük projelerin merkezinde yer alan ilimiz Kars ve bölgemiz için oldukça önemli ve yol gösterici bir organizasyon olduğunu söylemek istiyorum. Kongrenin dış ticaret ve lojistik alanlarında farkındalığı artırmakla birlikte bölgeye yeni vizyonlar katacağını düşünüyoruz.” dedi.

Kars’ın, Kafkasya’nın önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelebileceğini kaydeden Ötegen, “İlgili projelerle birlikte geçmişte Tarihi İpek Yolu’nun en hareketli geçiş güzergâhlarından biri üzerinde bulunan ilimiz Kars; Avrupa ve Çin ticaret yolundaki kültür ve ticaret merkezi olma özelliğini tekrar kazanma sürecine girmektedir. Kars, bu süreçte belirlenecek etkin kalkınma politikalarıyla ve atılacak doğru adımlarla Kuzeydoğu Anadolu’nun yeni ekonomik çekim merkezi ve Kafkasya’nın önemli ticaret merkezlerinden biri haline gelebilecek ve bölge insanının ekonomik ve sosyal gelişimi hız kazanabilecektir. Bu bağlamda Dış Ticaret ve Lojistik Kongresi’ni de bölgesel kalkınma politikaların önemli bir parçası olarak görüyoruz.” diye konuştu.

Kars’ın ekonomisinin daha çok tarım ürünlerine ve hayvancılığa dayalı bir yapıda olduğunu da belirten Ötegen, “İlimizdeki mevcut sanayi yapısı da hammaddesini önemli oranda tarım sektöründen sağlamaktadır. Son yıllarda tarımsal ve hayvansal ürünleri işleyen sanayi ciddi bir gelişim göstermektedir. Kars balı, kaşar peyniri ve ülkedeki üretimin neredeyse tamamını ilimizin gerçekleştirdiği gravyer peyniri; Kars’ın ülke çapında talep edilen en önemli ticari ürünleridir. Ülke içi pazara yönelik canlı hayvan ihracı da il ekonomisinin temel taşlarından biridir. Ekonomisini ağırlıkla hayvancılığın şekillendirdiği ve bu alanda ülkemizin önde gelen illerinden bir olan Kars’ta; Bakü-Tiflis-Kars (BTK) Demiryolu, Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı ve Kars Lojistik Merkezi projeleriyle birlikte il ekonomisinde yeni pencereler açılacak ve hem ilimizin ihracat kapasitesinin artırılabileceği hem de hizmetler sektörünün büyüyebileceği ciddi iktisadi fırsatlar ortaya çıkacaktır. İlimizi merkeze alan 3 uluslararası projenin yakın zamanda bitmesiyle Kars; İran, Kazakistan, Azerbaycan, Özbekistan, Türkmenistan, Gürcistan, Tacikistan ve Kırgızistan’ı içine alan yaklaşık 158 milyon nüfuslu ve 805 milyar $’lık bir büyüklüğe sahip, her geçen gün büyüyen ve dinamik bir ekonomik pazara hem ticari hem de kültürel olarak daha da yakınlaşacaktır. Özellikle 2. Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ve Besi Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile bu sürece yönelik hazırlıklarını hızlandıran ilimizde, biz de Kars Ticaret ve Sanayi Odası olarak ilk etapta yaklaşık 100 KOBİ’ye dış ticaret eğitimi projesini hayata geçirerek ve yatırımcılara il ekonomisinin fırsatlarını tanıtarak sürece katkı sağlamaktayız.” ifadelerini kullandı.

Ötegen daha sonra şunları söyledi:

“2008’de Kars’ta temeli atılan ve 2016’da operasyonel hale gelmesi planlanan 826 kmuzunluğundaki Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu hattı; Türkiye demiryolu ağını Kars ve Hazar Denizi üzerinden Orta Asya ve Uzak Doğu’ya bağlayacak ve bitirildiğinde ilk etapta yılda 1,5 milyon yolcu ve 6 milyon ton yük, ilerleyen yıllarda ise yıllık 3 milyon yolcu ve 20 milyon yük taşıma kapasitesine ulaşacak. Projenin hayata geçmesiyle ilimizden        hızlı tren hattı ile Tiflis’e 1,5 saatte, Bakü’ye ise 4 saatte ulaşılabilecek.

2013’te temeli atılan ve bu yılın Ekim ya da Kasım aylarında açılması planlanan ve ilimize yaklaşık105 km mesafede bulunan Çıldır-Aktaş Sınır Kapısı; ilimizin gelişmekte olan Gürcistan pazarının merkezi Tiflis’e uzaklığını 70 km kısaltacak ve yine daha büyük bir pazar konumundaki Azerbaycan’a 230 km gibi kısa bir mesafede giriş yapma imkânı da sağlayacaktır. Yeni sınır kapısı, hem Kafkasya’ya ve Orta Asya’ya ihracat yapan işletmelerin karayolu ulaşım maliyetlerini ciddi anlamda azaltacak hem de Kuzeydoğu Anadolu’dan Gürcistan ve Azerbaycan’a daha etkin ve yoğun bir karayolu koridoru da açmış olacaktır.

Ülkemizdeki 19 lojistik merkez projesinden biri olan, uygulama projesi Mart ayında ihale edilen ve 2017 ya da 2018 yılında bitirilmesi planlanan Kars Lojistik Merkezi; Kars OSB’nin yakınında inşa edilecek ve 7 km’lik demiryolu bağlantısıyla BTK demiryolu hattına bağlanacak. Kars Lojistik Merkezi; ilimizde yeni sektörler oluşturacak, ihracat yapan işletme sayısının ve ihracat hacminin artmasıyla istihdamı artıracak, il ekonomisine dinamizm kazandıracak ve bölgesel kalkınmaya katkı sağlayacaktır.

KARS’A YATIRIM YAPMAK İÇİN 10 NEDEN

Ötegen, 3 büyük projeye ait genel bilgiler vererek, Kars’a yatırım yapılması için 10 nedeni şöyle sıraladı:

1.Yeni teşvik sisteminde işgücü maliyetlerinin en düşük ve destek oranlarının en yüksek olduğu, yatırım açısından en avantajlı konumda bulunan 6. bölgede yer alması

2.Köklü ve her geçen gün gelişen modern hayvancılık altyapısı, geniş mera ve çayırların varlığı

3.Yıllık 2 milyon yolcu kapasiteli uluslararası uçuşlara açık Kars Havalimanı

4.TKDK, SERKA, KOSGEB ve Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın yatırımlara sağladığı destekler ve kurulmakta olan 2. OSB ve Besi OSB ile gelişen sanayi altyapısı

5.Kars kaşarı, balı, kazı ve eti gibi yüksek pazarlanma potansiyeline sahip marka değerlerin varlığı

6.Ani Antik Kenti, Tarihi Şehir Merkezi, Sarıkamış Kayak Merkezi ve Çıldır Gölü gibi birçok değere sahip yüksek turizm potansiyeli

7.Her geçen gün büyüyen ve dinamik bir ekonomik pazar olan Kafkasya ve Orta Asya ülkelerine yakınlık

8.Bakü-Tiflis-Kars (BTK) demiryolu ile hedef pazarlara demiryolu üzerinden düşük maliyetli ve hızlı ulaşım

9.Aktaş Sınır Kapısı ile hedef pazarlara karayolu üzerinden düşük maliyetli ve hızlı ulaşım

10.Kars Lojistik Merkezi ile organize lojistik faaliyetleri

Ötegen, konuşmasının sonunda kongrenin tüm paydaşlara yararlı olmasını dileğinde bulundu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler