Otizmli çocuklarımız için bir tuğlada siz koyun!

Otizmli çocuklarımız için bir tuğlada siz koyun!

Türkolog, Yazar Ali Canip Olgunlu ile sayın Berna Ülger başkanlığında, Tohum Otizm Vakfı eğitim koordinatörlüğü ile kurulmuş olan Gelincik Kars Otizm Derneği destek çağrısı yaptı.

Volkan KARABAĞ

Başta Kars Valisi Türker Öksüz olmak üzere Kars Milletvekilleri Yunus Kılıç ve Ahmet Arslan’ın destekleriyle Kars’ta kurulan Gelincik Kars Otizm Derneği, sayıları her geçen gün artan otizmli çocuklarının ve onların ailelerin umudu olmaya devam ediyor.

Gelincik Kars Otizm Derneği Başkan Yardımcısı Tacettin Durmuş, geçtiğimiz yıl kurulan derneğin Kars Valiliği nezdinde ilimizde yapmayı planladığı otizm ağırlıklı bir eğitim merkezi binası ile şehrimizdeki otizm tanısı almış çocukların eğitimlerini en iyi şekilde alabilmelerini sağlamayı hedeflediğini söyledi.

Durmuş açıklamasında, yapılacak olan eğitim merkezinde görev alacak eğitmenlere ihtiyaç olduğunu, merkezde görev alacak eğitim kadrosunun Tohum Otizm Vakfı’nda uygulamalı hizmet içi eğitim alacağını da belirten Durmuş, alınan eğitimlerin belirli periyotlarla tekrarlanacağına ve eğitim yöntemlerinin, etkinliği Dünyada kabul gören lisanlı programlardan olacağına, eğitim merkezinin Kars’ta, Doğu Anadolu’nun prestijli bir eğitim yuvası olacağına dikkat çekti. Böylelikle Tohum Otizm Vakfı’nın verdiği eğitimi bir nebze de olsa Kars’a taşımış olacaklarını da belirten Tacettin Durmuş, gönüllülerin desteğinin projemize ivme kazandıracağını ve çocuklarımız için, onların geleceği için ‘Bir tuğlada siz koyun’ dedi.

OTİZMLİ ÇOCUKLARIN UMUDU OLUN!

Öte yandan Gelincik Kars Otizm Derneği, Kars Valiliğince verilen izin kapsamında destek almaya devam ediyor. Derneğin, ‘Otizmli Çocukların Umudu Olun!’ sloganı ile başlattığı bağış kampanyası devam ediyor. Bağış kapsamında Turkcell ve Vodafone operatörleri marifetiyle ‘GELİNCİK ’ yaz 1136’ya SMS gönder, 10 TL bağışta bulun. Otizmli çocukların umudu olun!” şeklinde devam ediyor. www.gelincikkarsotizm.org

@alicanip @bernaulger @tohumotizm

Ayrıca bağışlarınız için Garanti Bankası (Kars Şubesi) TR91 0006 2000 3000 0006 2961 81

otizmli-cocuklarimiz-icin-bir-tuglada-siz-koyun!.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler