Otomobil tramvay durağına girdi

Otomobil tramvay durağına girdi

Konya'da alkollü olduğu iddia edilen sürücü otomobiliyle tramvay durağına girdi.

Otomobil tramvay durağına girdi

Konya’da alkollü olduğu iddia edilen sürücü otomobiliyle tramvay durağına girdi.

Kaza, saat 23.00 sıralarında merkez Selçuklu ilçesi Alaaddin tramvay durağında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, 42 EHL 64 plakalı otomobilin sürücüsü İsmail Çatal (69) Alaadin Bulvarı’nda seyir halindeyken kendisini sıkıştırdığını iddia ettiği otomobile çarpmamak için manevra yaptı. Otomobilin kontrolünü kaybederek kaldırıma çıkan Çatal, hızla tramvay durağına girdi. Çevredekilerin ihbarı üzerine olay yerine polis ve ambulans sevk edildi. Hafif şekilde yaralanan sürücü sağlık ekiplerinin yaptığı ilk müdahalenin ardından, tedavi edilmek üzere hastaneye kaldırıldı. Kazayı gören Yahya Özdemir (14), “Ben tam karşıdan geçiyordum. Soldan bir araba yaklaşınca, ağabey sola kırdı. Bilet satan adam 5 dakika önce çıkmış. Adam kendisi, ‘Alkollüyüm’ dedi” şeklinde konuştu.

2 DAKİKAYLA HEM KENDİ HEM DE 2 YOLCUNUN HAYATI KURTULDU

Tramvay durağında turnike görevlisi olarak çalışan 52 yaşındaki Doğan Pekkalaycı, kazadan 2 dakika önce içinde bulunduğu kulübeyi kitleyerek duraktan ayrıldı. Toplu taşıma kartının okuma cihazını kapatması sonucu yolcular da, durağın ön kısmında beklemesiyle kazada ölen ya da yaralanan olmadı. Turnike görevlisi Doğan Pekkalaycı (52), “Saatim geldi benim. Kapattım turnikemi gidiyordum. Durağın diğer kısmından geçerken, arabanın sesini duydum. Bir baktım araba içeriye girmiş. 2 dakika önce kapattım. 53 geçe kapattım, 55 geçe araba girdi. Daha çıkmamıştım o esnada araba girdi” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLARINI ÇEKTİLER

Bu sırada çevrede bekleyen meraklı vatandaşların cep telefonları ile kazayı görüntülemeye çalışmaları da dikkat çekti. İtfaiye ekipleri kazaya karışan otomobilin elektrik bağlantısını keserken, kaza nedeniyle aksayan tramvay seferleri aracın çekilmesiyle normale döndü.

Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.

Önceki ve Sonraki Haberler