Özabay, “Bi’ liran var mı?” kampanyasına destek istedi

Özabay, “Bi’ liran var mı?” kampanyasına destek istedi

Yeşilay Kars Şube Başkanı Sefer Özabay, Kars halkını “Bi’ liran var mı?” kampanyasına destek vermeye davet etti.

Tacettin DURMUŞ / KARS MANŞET

Yaptığı çağrıda, ‘Bağışınız umut olsun’ diyen Özabay, YEŞİLAY’ın bu kampanya ile neyi amaçladığına açıklama getirdi.

Yeşilay’ın sokakta para toplamadığına dikkat çeken Özabay: “Dışarıda sizden para isteyen bir kişiyi geri çevirmemek, belki de farkında olmadan o kişinin bağımlılık yapıcı maddeye ulaşmasını kolaylaştırıyor. Yeşilay da bu şekilde amacına ulaşmayan paraları hatırlatmak ve paralarını daha değerli bir amaç uğruna kullanmalarını sağlamak amacıyla duyarlı tüm vatandaşlarımıza “Bağımlılığa değil, bağımlılıkla mücadeleye destek olun” diyor. “Bi’ liran var mı?” kampanyamıza destek olduğunuz için teşekkür ederiz. Yeşilay, sokakta para toplamaz. Sizden sokakta Yeşilay adını vererek para isteyenlere itibar etmeyiniz. Bağışınız umut olsun.” Dedi.

Neden Destek Olmalıyım?

Yeşilay Kars Şube Başkanı Sefer Özabay, kampanya ile ilgili olarak yaptığı açıkalamada ayrıca,  Yeşilay’ın toplumu ve gençliği bağımlılıklardan korumak amacıyla önleme, koruma, bilgilendirme ve rehabilitasyon çalışması yapan bir halk sağlığı ve savunuculuk çalışmaları yapan bir sivil toplum kuruluşu olduğunu söyledi.

Özabay açıklamasında: “Asırlık deneyimi ile bilimsel metotlar kullanarak tütün, alkol, uyuşturucu madde ve teknolojinin kötüye kullanımı üzere mücadele eden Yeşilay, bağımlılıklar dokunmadan önce insana dokunmayı, bağımlılara el uzatmayı, onlara hayatın renklerini kazandırmayı misyon saymıştır. Ve bu yoldaki gücünü de farkındalığı ve duyarlılığı yüksek olan halktan, gönüllülerinden almaktadır. Yeşilay da bağımlılığa karşı verdiği mücadelede kamuoyunun desteğine ihtiyaç duymakta ve herkesin bu mücadelenin bir parçası olması için istek uyandırmayı amaçlamaktadır.

Bağışlarınızla Neler Yapıyoruz?

Koruma ve önleme alanında yapılan eğitim programları ve projelerin yanı sıra rehabilitasyon sürecine de giren Yeşilay, şu an alkol ve uyuşturucu bağımlılarına ve yakınlarına ücretsiz olarak psikolojik danışmanlık ve rehabilitasyon desteği vermektedir. Türkiye’deki tüm okullarda uygulanan ve yaş gruplarına özel hazırlanmış Türkiye Bağımlılıkla Mücadele Eğitim Programı (TBM), Yeşilay Danışmanlık Merkezleri (YEDAM), bağımlılıkları önleme alanında geliştirilen projelere verilen mali destek programları, yayınlar, bağımlılık arşivi, gençlik projeleri, üniversite ve kurum işbirlikleri, uluslararası arenadaki çalışmalarıyla Yeşilay dünyaya örnek ve lider sivil toplum kuruluşu olma yolunda emin adımlarla ilerliyor. Hem bu mücadeleye ortak etmek hem de çalışmaların sürdürebilirliğini sağlamak için de halkın desteğine ihtiyaç duyuyor.” Şeklinde ifadeler kullandı.

ozabay,-“bi’-liran-var-mi”-kampanyasina-destek-istedi.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler