Özbey: Kıblemiz Aynıdır!

Özbey: Kıblemiz Aynıdır!

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, görevinden alındı.

Özbey: Kıblemiz Aynıdır!

Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Özbey, görevinden alındı.

Özbey konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, “Mart 2013’den bu yana büyük bir onurla yaptığım Kars İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği görevimden 19.12.2014 tarihi itibariyle alınmış bulunmaktayım. Bu göreve gelirken taşıdığım en önemli sorumluluk, Kars halkına hak ettiği hizmetleri üretmek ve bunu yerine getirirken de yalnızca hemşerilerimin ve Hakkın rızasını kazanmaktı. Bugün görevimden ayrılmak mecburiyetinde kalırken, İl Özel İdaresinin çok değerli çalışanları ile birlikte gerçekleştirdiğimiz her hizmette, bu sorumluluğu yerine getirmiş olmanın huzurunu yaşıyorum. İlk gün geldiğimizde kıblemiz neyse bugün ayrılırken de kıblemiz aynı.” dedi.

Özbey ayrıca, “İki yıllık süreçte Kars İl Özel İdaresinin teknik, idari ve fiziki kapasitesini arttırmak için tüm mesai arkadaşlarımızla birlikte büyük bir özveriyle çalıştık. Her bir ilçemizden her bir köyümüze kadar hiçbir ayrım yapmadan, herkesin ve her kesimin ihtiyaçlarını yerinde belirlemek,  öncelik neyi gerektiriyorsa yasal zemin içerisinde gerçekleştirmek için gayret sarf ettik. Ekiplerimizle birlikte gece gündüz demeden, aile hayatımızdan dahi kısarak kısa sürede çok iş yaptık. Sorumluluğumuzdaki hiçbir soruna geçici yaklaşmadık, kalıcı çözümler üretmeyi esas aldık.” ifadelerini kullandı.

Özbey, görev yaptığı 2013-2014 yıllarındaki hizmetlerin bir bölümünü özetle şöyle sıraladı:

Kars İl Özel İdare Genel Sekreterliğince Gerçekleştirilen Hizmetlerin Yıllara Göre Karşılaştırılması (Hizmetlerin kısa bir özeti olup yapılan çalışmaların tamamını içermemektedir.)

             İŞİN ADI      2011    2012    2013    2014

1          Okul Yapımı   3          5          18        18

2          Pansiyon Yapımı        -           1          1          3

3          Sağlık Evi Onarımı ve Yapımı           -           4          20        14

4          Dap Projeleri                                       

            A-İçme Suyu Projesi  -           -           55        -

            B-Tarımsal Sulama Kanalı     -           -           36        11

            C- Kanalizasyon         -           -           36        -

            D- SERKA Projeleri  -           -           -           2

            E- SODES Projeleri   -           5          5          37

            F-Rölöve Rest. Restitüsyon ve Onarım Projeleri      2          -           1          2

            G-Fenni Projeli Gölet -           -           4 (Proje)          2 (Yapım ) 6 (Proje)

            Mobese Yapım İşi      - 30 (Kamera) 41(Kamera+ Mobil Araç)

5          SODES Programı Kapsamında Oyun Grubu Yapımı           -           1          37        35

6          Köy Konağı Yapım İşi           -           1          -           1

7          İçme Suyu Çalışması  51        38        114      154

8          Kanalizasyon Çalışması         -           2          8          20

9          Sulama Kanalı                                             

10        A-Yapımı        -           -           5 586 mt         52 198 mt

            B- Bakım Onarım       15 Km 15 Km 35 Km 50 Km

            İçme Suyu Bakım Onarım Çalışması 120      145      382      300

11        Asfalt Kaplama          28,9 Km          28 Km 87 Km 33 Km

12        Asfalt Onarımı           -           70 Km             128 Km           149 Km

13        Toplu Makinalı Yol Çalışması

(Yol Yükseltme Ve Genişletme)       -           19 Km 268 Km           215 Km

14        Dozerli Yol Bakım Çalışması 194 Km           80 Km 160 Km           355 Km

15        Ana Yol, Yayla Ve Arazi Yolları Bakım Çalışması  2420 Km         2100 Km         6971 Km         6500 Km

16                                                      

Özbey daha sonra şöyle konuştu:

“Biz tüm bu çalışmalarımızı yaparken toplumsal değişim ve taleplere kapalı kalmadık. Ancak değişime yoğunlaşırken de dönüşmemek ve başkalaşmamak için varlığımıza anlam kazandıran temel ilke ve prensiplerimizi de terk etmedik. Amacımız, ülkemizde son 12 yıllık süreçte başlayan bu onurlu ve önemli sürece kendi görev ve sorumluluklarımız çerçevesinde katkıda bulunarak Kars şehrimizde ardımızdan kalıcı bir iz bırakmaktı. Bu iki yıllık süreçte yaptıklarımız bunun ispatıdır. Buna öncelikle rabbimiz sonra da Kars halkı ve mesai arkadaşlarımız şahittir. Bugün hizmetlerimize muhatap olan ve yaşayan tek bir Karslı bile, Mehmet Özbey’in devletin ve milletin imkânlarını ve kaynaklarını kendi çevresinin çıkarına kullandığını, karunlara peşkeş çektiğini söyleyemeyecektir. Çok şükür bu açıdan alnımızın akı ile görevimizi bırakıyoruz. Ardımızdan ismimize leke sürmeden ayrılmış olmanın haklı gururunu yaşarken, milletin bağrına yerleşen çıkar çevrelerinin hala yönlendirme yapabilme imkânı bulabildiklerini görmenin de üzüntüsünü yaşıyoruz. Ancak tüm bunlarla birlikte, İl Özel İdaresi olarak geceli gündüzlü Kars halkının daha iyi hizmetler alması için çaba sarf ettiğimizi bildikleri halde görevden alınmamız için çaba sarf edenlerden bunun hesabını, yaptığımız hizmetleri ve ilkelerimizi en iyi bilen Kars halkının bizzat kendisi en güzel şekilde soracaktır. Görevden alınmamız için tek bir geçerli sebep gösteremeyen, yalnızca ülkemizin içinde bulunduğu hassas süreçten faydalanarak devlet büyüklerimizi yönlendiren bir takım çevreler, aslında içinde bulundukları acizliği de açıkça göstermektedir. Bununla birlikte haklarımla ilgili yasal ve hukuki her türlü yola başvuracağımı halkımızın bilmesini isterim. Görev yaptığım süre içerisinde büyük bir sabır ve özveri ile çalışan İl Özel İdaresi çalışanlarına, yakın mesai arkadaşlarıma ve Kars halkına teşekkür ediyor, varsa haklarımı helal ediyorum, sizlerin de haklarınızı helal etmenizi istiyorum. Hesap ve tuzak kuranlar var olsa da büyük hesap gününün sahibi olan Allah’ın hesabı tecelli edecektir. Bugün yaşananlar tarihte yalnızca bir virgül kadar kıymete sahiptir. Önemli olan biz ve makamlar değil millete kalıcı hizmetler bırakmaktır. Bu inançla Karsımızın daha güzel günlere erişeceğinden şüphe duymuyor, tüm hemşerilerime saygılarımı sunuyorum.”

MEHMET ÖZBEY KİMDİR?

1970 yılında Kağızman’da doğdu. İlk ve Orta Öğrenimini Kağızman ilçesinde, yüksek tahsilini ise Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümünde tamamladı. 1998 yılında göreve başladığı DSİ XXIV. Kars Bölge Müdürlüğü emrinde sırasıyla İkmal ve Atölye Başmühendisliği, Bölge Müdürlüğünün yeni tesisleri olan İdari, Sosyal ve Atölye Binaları İnşaat Yapımı Kontrol Mühendisliği görevinde bulunmuş ve 2001-2009 yılları arasında DSİ XXIV. Kars Bölge Müdürlüğü Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürü olarak görev yapmıştır. Görevi esnasında başarılı çalışmalarından dolayı 2003 yılında dönemin Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanının onayı ile maaş taltifi ile ödüllendirilmiştir. Aynı dönem içerisinde 3 yıl süre ile Makina Mühendisleri Odası Kars, Ardahan ve Iğdır illeri Oda Başkanlığını yapmıştır.

 Kars Bölge Müdürlüğü Makine İmalat ve Donatım Şube Müdürü görevinin ardından 2009 yılında DSİ Genel Müdürlüğü Barajlar ve HES Dairesi Başkanlığı Makine Proje Müdürlüğünde 4 yıl süre ile görev yapmıştır. Bu görevi esnasında 35’e yakın Kamu ve Özel sektöre ait Baraj ve Hidroelektrik Santralin Kati ve Uygulama Proje onayı ile çok sayıda Barajın Geçici ve Kesin kabullerinde görev almıştır. Türkiye Sanayi Sevk ve İdare Enstitüsü Temel Kalite Kavramları ve Kurum Kültürü Programı ile İSO 9001- 2000 Kuruluş İçi Sistem Denetçisi sertifikasına sahiptir. Almanca ve İngilizce bilen Mehmet ÖZBEY, Evli ve 3 çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler