Özcan: KAÜ, 20 Binden Fazla Öğrenci ve 2 Bine Yakın Personeli İle Hizmet Etmektedir

Özcan: KAÜ, 20 Binden Fazla Öğrenci ve 2 Bine Yakın Personeli İle Hizmet Etmektedir

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, "2016-2017 Eğitim Öğretim Yılına toplam 20.525 öğrenci ve 1942 personel ile hizmet vermektedir." dedi.

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kafkas Üniversitesinin 2016-2017 eğitim öğretim yılı açılış töreninde bir konuşma yaptı. Özcan'ın yaptığı konuşma şöyle:

Sözlerime başlamadan önce, 15 Temmuz 2016 tarihinde Cumhuriyetimize, demokrasimize, bağımsızlığımıza, milli iradeye  ve Vatanımızın bölünmez bütünlüğüne karşı yapılan hain saldırıyı, darbe girişimini Kafkas Üniversitesi adına şiddetle kınıyorum. Bu haince girişimi önleyen güvenlik güçlerimize , kendisini cesaretle kalkan yapan  Kahraman vatandaşlarımıza şükranlarımı sunuyorum. Tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet başta yakınları olmak üzere tüm halkımıza baş sağlığı diliyorum. Hepimizin de bildiği gibi bugün aynı zamanda Kars'ımızın kurtuluş gününü de kutluyoruz,  inşallah  bu topraklar kıyamete kadar Türk yurdu olarak kalacaktır. 

1992 yılında kurulan üniversitemiz önümüzdeki yıl 25. Yılını kutlayacak olmanın haklı gururunu yaşamaktadır. Kuruluşundan günümüze uzanan 24 yıllık süreçte Üniversitemizde her türlü faaliyet Anayasamızın ve 2547 sayılı Yükseköğretim Kanunu nun  temel ilke ve amaçları çerçevesinde yürütülmektedir. Uluslararası standartların yakalanması için yurt dışındaki çeşitli üniversiteler ile işbirliği anlaşmaları yapılmış, karşılıklı öğrenci ve öğretim elemanı değişimi suretiyle öğretim elemanlarımızın ve öğrencilerimizin eğitim, araştırma ve uygulama faaliyetlerinin zenginleştirilmesi sağlanmıştır. Coğrafi olarak Ön Asya'nın Türkiye ye giriş kapısında bulunan üniversitemiz, Kafkasya ve Orta Asya ülkeleri ile Ülkemiz arasında bilim ve kültür köprüsü oluşturma çabalarını da başarı ile sürdürmektedir,  Üniversitemize bağlı olarak Artvin, Ardahan ve Iğdır illerinde bulunan Fakülte Yüksekokul ve Meslek Yüksekokullarının temel oluşturması sonucunda Bu illerde 3 yeni üniversite daha kurulmuştur.

24 yıllık eğitim-öğretim yolculuğunda Üniversite yerleşkemiz personel, öğrenci ve fiziki mekan açısından önemli bir büyüme ve gelişme kaydetmiştir.  Üniversitemizde; Eğitim, öğretim, araştırma ve uygulama faaliyetleri, 11 fakülte, 1 Devlet Konservatuvarı, 3 Yüksekokul, 9 Meslek Yüksekokulu, 1 bağımsız bölüm, 3 Enstitü ve 19 Araştırma ve Uygulama Merkezinde sürdürülmektedir.  2016-2017 Eğitim Öğretim Yılına Önlisans Eğitiminde 6337, Lisans eğitiminde 12998, Lisans üstü Eğitimde 1190 olmak üzere toplam 20.525 öğrenci ile başlamıştır. Üniversitemiz Akademik ve Idari olarak toplam 1368 ve diğer destek personeli ile birlikte 1942 kişi ile hizmet vermektedir.

Bugün üniversitelerin içinde yer aldığı coğrafyalarda yakın ilişkiler kurarak het anlamda değişim ve dönüşümün öncüsü kurumlar olmaları anlayışının hakim olduğu bir dünyada yaşıyoruz.  Artık üniversitelerden beklenen sadece en temel işlevlerini( Eğitim-öğretim, Araştırma, Topluma hizmet anlayışı ) yerine getirmek değil, topluma her alanda yol göstermek  te olmuştur..

Çağdaş bir  üniversitenin nasıl olması gerektiği, üniversitelerin toplum hayatını nasıl etkilediği gibi konuları bilmemize rağmen bu konuları yeterince toplum hayatına entegre edebilmiş değiliz. Yine temsil ettiği toplumun kültürünü yansıtması ülkenin ve insanlığın sorunlarıyla yakından ilgilenip bu konulara bilimsel ve gerçekçi bir bakış açısı ile yaklaşması, çözüm üretmesi, bilim ve teknolojinin ışığında ülkenin gelişimine katkıda bulunması üniversitenin temel görevlerindendir,  üniversiteler öncelikle kültürel yaşam ve kültürel ilerlemenin bir merkezidir. Onun işi hizmet verdiği toplumda. bilgiyi ve öğrenmeyi geliştirmek  devam ettirmek, sorgulamak bilgi ve birikimlerini temsil ettiği toplumun değerlerini kuşaktan kuşağa aktarmaktır. Üniversitenin evrenselliği de buradan gelmektedir. Bundan dolayıdır ki üniversiteler toplumların bilgi Çeşmeleri arşivleridir

Kafkas Üniversitesi olarak bilgiyi uygulamaya dönüştürmek, Ülkemizin 2023 ve 2071 vizyonu  çerçevesinde, dünyanın en büyük ekonomileri arasında yer alabilmek için üzerimize düşeni yapmak çabası içerisindeyiz.  Kafkas  Üniversitesi olarak katılımcılık esaslı demokratik yönetim anlayışı ile üniversitelerden beklenen en temel işlevleri yapmanın yanı sıra topluma her anlamda katkı sağlayan, üniversite sanayi, üniversite STK , üniversite Şehir işbirliğini geliştirmiş bir üniversite olarak inanıyoruz ki, Üniversitemizde yürütülen bilimsel faaliyetler ve tecrübenin reel sektörle buluşması 25. Yılımıza girerken Kars'ın ekonomik ve sosyal gelişiminin temel dinamiği olacaktır. Yenilikçi ve teknolojik gelişmeleri yakından takip eden bir üniversite olarak temel amacımız, geleceğimizi inşaa edecek olan gençlerimizi en güncel bilgi ve becerilerle donatılmış, mesleki açıdan yetkin, girişimci bakış açısına sahip yaratıcı düşünebilen bireyler olarak mezun edebilmektir.

Rekabetin ve değişimin hızlı bir şekilde yaşandığı günümüz akademik dünyasında, Türkiye ve Kafkaslar başta olmak üzere üniversiteler arasında seçkin bir yer edinmeyi hedefleyen Üniversitemiz, her alanda gelişim ve değişim trendini yakalamak , bilimsel, sosyal, kültürel ve sportif alanlarda etkin, dinamik bir üniversite olarak yoluna devam etmektedir.  Amacımız toplumun her kesimine ve bölgenin ihtiyaclarına hitap eden bir bölge Üniversitesi olmaktır. Üniversitemizi sadece Ülkemizin değil, Kafkasya'nın da saygın bir bilimyuvası haline getirmek temel hedeflerimizden birisidir.  Buna inancım tamdır. 

Bu duygu ve düşüncelerle Kafkas Üniversitesi ailesine yeni katılan sevgili öğrencilerimizi kutluyor , üniversitemizin değerli akademisyenleri ve idari personeli ile kıymetli öğrencilerimize yeni eğitim öğretim yılımızın başarı ve güzellikler getirmesini temenni ediyorum. 

Bize her türlü desteği veren başta Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan  olmak üzere Sayın Başbakanımıza, Bakanlarımıza, Valilerimize, milletvekillerimize, Belediye başkanlarımıza, tüm kamu kurum ve kuruluşlarımıza, sivil toplum temsilcilerimize, değerli basın mensuplarımıza, Kars'lı hemşehrilerimize, üniversitemizin bugünlere gelmesinde emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Aramızdan ayrılanları rahmetle anıyorum.  Bizi bu mutlu günümüzde yalnız bırakmayan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme bakanımız Sayın Ahmet Arslan bey'e hasseten çok teşekkür ediyor saygılar sunuyorum.

ozcan-kau,-20-binden-fazla-ogrenci-ve-2-bine-yakin-personeli-ile-hizmet-etmektedir-(3).jpgozcan-kau,-20-binden-fazla-ogrenci-ve-2-bine-yakin-personeli-ile-hizmet-etmektedir-(2).jpgozcan-kau,-20-binden-fazla-ogrenci-ve-2-bine-yakin-personeli-ile-hizmet-etmektedir-(1).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler