Özdemir Strazburg'a Gidiyor!

Özdemir Strazburg'a Gidiyor!

CHP 24. Dönem Milletvekili Adayı ve Kars Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir; 28 Ocak'ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görüşülecek olan “soykırım yalanı” mahkemesine katılmak üzere 28 Ocak'ta Strazburg'a gidiyor.

Özdemir Strazburg'a Gidiyor!

CHP 24. Dönem Milletvekili Adayı ve Kars Belediyesi Eski Başkan Yardımcısı Saffet Özdemir; 28 Ocak’ta Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde görüşülecek olan “soykırım yalanı” mahkemesine katılmak üzere 28 Ocak’ta Strazburg’a gidiyor.

BİR GRUP KARSLIYLA BERABER GİDECEK

Almanya’da yaşayan 50 civarında Karslı hemşerimizle birlikte Strazburg’a gideceklerini belirten Saffet Özdemir; “Ermeni Soykırımının bir emperyalist yalan olduğunu, dedelerimizin Ermenilere soykırım yapmadığını, tam tersine Ermenilerin dedelerimizi katlettiğini söyleyeceğiz. Amerikancı gladyo tarafından katledilen Hrant Dink’in de dediği gibi, Ermeni soykırımı kararını alan emperyalist ülkelerin ve Ermeni diasporasının temel amacı, BOP çerçevesinde Türk ve Ermeni halkını karşı karşıya getirmektir, bizim Ermeni halkıyla bir sorunumuz yoktur, geçmişte olan olmuştur” dedi.

ÖZDEMİR’İN CHP’DEN ADAY YAPILIP YAPILMAYACAĞI TARTIŞILIYOR

7 Haziran’da yapılacak oklan milletvekilliği seçimleri için CHP’den aday adayı olması da beklenen Saffet Özdemir’in Strazburg’a gitmesinin adaylık sürecine olumsuz yönde etkisi olup olmayacağı konusunda açıklamada bulundu.

Özdemir, “Adaylık hususunda daha kararımı vermiş değilim, kaldı ki aday adayı olsam bile Strazburg’a Karsı ve Karslıları çok yakından ilgilendiren bu dava nedeniyle gitmemden CHP yöneticilerinin memnun olacağını düşünüyorum. CHP Kuva-i Milliyenin partisidir ve vatan savunmasına katılanlar CHP’nin baş tacıdır. Kaldı ki eğer ben aday adayı olursam önseçim isteyeceğim, ön seçimde Kars Halkı beni aday yapacak veya yapmayacak, Strazburg’da ki milli toplantıya katıldığım için aday olamayacaksam, bizim Karslıların dediği gibi çok ta talaşıma değil” diye konuştu.

TÜRKİYE’DEN YOĞUN KATILIM OLACAK

Aralarında; CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz ve Dilek Akagün Yılmaz, Bağımsız Milletvekili Prof. Dr. Süheyl Batum gibi birçok milletvekilinin, Eski Çalışma Bakanı Yaşar Okuyan gibi eski siyasetçilern, bilim ve kültür adamlarının olduğu kalabalık bir Türkiye ekibinin katılımıyla gerçekleşecek olan program çerçevesinde; İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek’in Avrupa İnsan Hakları Mahkemesine destek verilecek. Bilindiği üzere Ergenekon davası sürecinde Doğu Perinçek ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırılmış ama Perinçek Anayasa Mahkemesi kararıyla yurtdışına çıkmamak üzere serbest bırakılmıştı. Perinçek’in yurtdışına çıkma kısıtlaması ise dün Mahkeme kararıyla kaldırılmıştı. Tacettin DURMUŞ / karsmanset.com

ozdemir-strazburga-gidiyor!-(2).jpg

ozdemir-strazburga-gidiyor!-(1).jpg

Önceki ve Sonraki Haberler