Özdemir'den EMİTT Açıklaması!

Özdemir'den EMİTT Açıklaması!

Kars Valisi Günay Özdemir, 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü'nde bu yıl 19'uncusu düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Özdemir'den EMİTT Açıklaması!

Kars Valisi Günay Özdemir, 22-25 Ocak 2015 tarihleri arasında İstanbul TÜYAP Beylikdüzü’nde bu yıl 19’uncusu düzenlenecek olan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı (EMİTT) ile ilgili açıklamalarda bulundu.

22-25 Ocak 2015 tarihinde TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde düzenlenecek olan EMİT Fuarına Kars Valiliği olarak katılacaklarını belirten Vali Özdemir, “Her yıl düzenlenen ve Kars Valiliğinin de katıldığı Uluslararası EMİTT fuarında bu yıl Kars Valiliği olarak Kars’ın Turizm ve Kültürel Mirasını bir kez daha tanıtmak için katılacağız. Kars, ulusal ve uluslararası turizm anlamında en önemli şehirlerimizden birisidir. Bu konuda bu seneki amacımız; EMİTT’e Kars’ı ağırlıklı olarak Sarıkamış ve Ani Ören Yeri ile tanıtmak ve Kars’ı en iyi şekilde ulusal ve uluslararası turizm şirketlerine ve kesimlerine tanıtmaktır. Bunun için standımızı da özellikle Ani’nin Fetihi’nin 950’nci yıl dönümü münasebetiyle ve Anadolu’da yapılan ilk Türk Camisi olmasından dolayı da Ebu-l Menuçher camisini ön plana çıkardık ve Selçuklu mimarisiyle de Selçuklu mimarisini ön plana çıkardık. Çünkü Kars, Anadolu’da ilklerin kenti ve ilklerin kenti olmasından dolayı da bunu vurgulamak istedik. Bu anlamda da Kars’ı ilklerin kenti olarak tanıtmayı amaçladık.” dedi.

Sarıkamış standının da özellikle Şehitler ve Kayak merkezi olarak hazırladıklarını ifade eden Vali Özdemir, “Sarıkamış şehitlerinin anmanın 100. yılı olması nedeniyle Sarıkamış standımızı da şehitlerimiz ve kayak merkezi olarak ikisinin beraber dizayn edildiği bir stant hazırladık. Her iki standımızda Kars’ın fethini hem de Sarıkamış şehitleri 100. yılı anma etkinliğinden dolayı böyle bir tanıtım konsepti oluşturduk. Ben Kars’ımız için hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Vali Özdemir ayrıca, EMİTT’in turizm amaçlı bir fuar olduğu için Kars olarak da bu yıl turizm amaçlı olarak tanıtım ve katılım yapacaklarını anlatarak, “Biz fuarda esnaflarımızın satış yapabilecekleri ve tanıtım yapabilecekleri stantların farklı kulvarlarda olması gerektiğini düşünüyoruz. Zaten onun içinde Mart ayı içerisinde biz İstanbul’da Kars Ardahan Iğdır tanıtım günleri olarak Kars’ımızı çok iyi şekilde tanıtacağız. Esnaflarımızı Mart ayının 12’sinden sonra İstanbul’a götüreceğiz. İstanbul’da da esnaflarımızın tanıtım ve satışlarında herhangi bir sıkıntı istemiyoruz.”

Vali Özdemir daha sonra şunları söyledi:

“EMİTT sadece turizm tanıtım amaçlı ve turizme yönelik bir fuardır. Biz tur şirketlerine bir tanıtım yapmayı düşünüyoruz. Kars’taki esnaflar değil de turizmle uğraşan otelcilerimiz ve turizmcilerimiz hepsinin EMİTT’te olmasını istedik ve onları koordine ettik. Turizm anlamında iş yapan hem Sarıkamış’ta hem de Kars’taki turizmcilerimiz bu EMİTT fuarına katılacaklar. İstanbul’da bu konuda iş yapan ulusal ve uluslararası faaliyet yapan tur şirketleriyle de turizmcilerimizi buluşturacağız. Bunları bir araya getireceğiz ve böyle tanıştıracağız. Bizim şirketlerimizle bir araya getirmek suretiyle Kars’ın çok daha fazla turizm ziyaretini artırmayı düşünüyoruz. Birde Kars’la ilgili broşürlerimizle hem Sarıkamış’ı hem karsı hem de Ani ve Çıldır Gölünü tanıtacak broşürlerimiz hazır. Furada hem turizmcilere hem de tur şirketlerine ulaştıracağız. Turizm tanıtımının yanı sıra fuarda Kars’ın kaşarı ve balını da tanıtacağız. Yöresel yiyeceklerimizi ziyaretçilerimize ikram edeceğiz ve onların Kars’ın değerlerini bilmelerini ve görmelerini sağlamış olacağız.” kha

ozdemirden-emitt-aciklamasi!.png

ozdemirden-emitt-aciklamasi!.jpg

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler