Özel Otobüsü dönemi resmen başladı

Özel Otobüsü dönemi resmen başladı

Sarıkamış-Kars güzergahında servis yapacak özel halk otobüsleri düzenlenen törenle hizmete girdi.

Sarıkamış’ta Özel Otobüsü dönemi resmen başladı

Sarıkamış-Kars güzergahında servis yapacak özel halk otobüsleri düzenlenen törenle hizmete girdi.

Hizmete giren 34 adet halk otobüsü her yarım saatte bir karşılıklı olarak Sarıkamış ve Kars’tan yolcu taşıyacak.

Sarıkamış Sınırlı Sorumlu 2 Nolu Taşıyıcılar Kooperatifi binası önünde düzenlenen törende konuşan Belediye Başkanı Göksal Toksoy, göreve geldikten sonra, önce Belediye Meclisi ve ardından Kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile görüşüp, Sarıkamış-Kars arası yolcu taşıma işini Belediye Meclisi'nin aldığı kararla özel halk otobüsüne dönüştürdüklerini söyledi.

Toksoy, Sarıkamış Minibüsçüler Kooperatifi Başkanı ve üyelerinin talebiyle birlikte taşıma yönetmeliği hazırlandığını, kaymakamlık, İlçe Emniyet Müdürlüğüne onaylatıp Valilikte İl Trafik Komisyonunda karar çıktıktan sonra özelleştirmeyi gerçekleştirdiklerini belirtti.

Amaçlarının Sarıkamış halkına daha hızlı, daha kaliteli, daha güvenli hizmet vermek olduğunu vurgulayan Toksoy, “Tabi burada belediyemiz de bu özelleştirmeyle büyük bir yükten kurtulmuş oldu. Otobüslerimizi geri çektik. Zaten otobüslerimiz eskiydi, personelimiz yeterli değildi. Kooperatifteki 34 tane üye arkadaşımız yıllardır zaten bu işi profesyonel bir şekilde yürütüyordular. Hepsi birbirinden deneyimli, tecrübeli şoför arkadaşlar. Bizlere çok da güzel hizmet vereceklerine inanıyoruz, hayırlı kazançlar diliyorum” diye konuştu.

Törene, Emniyet Müdürü Raşit Çilingir, Belediye meclisi üyeleri, Sarıkamış Şoförler Ve Otomobilciler Esnaf Odası Başkanı Necmettin Taş, kooperatif başkanı Hikmet Yeşil ile üyeler ve vatandaşlar katıldı. kha

Önceki ve Sonraki Haberler