Özgür Basın, Demokrasinin En Büyük Güvencesi!

Özgür Basın, Demokrasinin En Büyük Güvencesi!

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Kars'ta görev yapan yerel ve ulusal basın temsilcilerinin 24 Temmuz Basın Bayramını kutladı.

Bakan Arslan yaptığı açıklamada şöyle konuştu:

"Meşrutiyetin ilanıyla birlikte Türk basınında sansürün kaldırılmasının yıldönümü olarak da kutlanmaya başlanan 24 Temmuz Basın Bayramını tebrik ediyorum.

Demokrasinin gelişmesinde önemli bir yeri olan, haber alma ve yayma özgürlüğünün en etkili aracı olan basın; demokrasinin gelişmesinde ve yaşamasında en önemli unsurlardan biridir. 15 Temmuz tarihinde yaşadığımız darbe girişimi de toplumsal değerlere saygılı, kişisel, hak ve özgürlükleri temel alan tarafsız bir anlayışla görevini yerine getiren özgür basının demokrasilerin en büyük güvencesi olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur.

Bu duygu ve düşüncelerle zor şartlarda ve büyük bir özveriyle görevlerini en iyi şekilde yapmaya çalışan, halkı doğru ve aydınlatıcı bilgilerle aydınlatan ve bu uğurda hizmet veren tüm basın mensuplarını tebrik eder, 24 Temmuz Basın Bayramını kutlarım."

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler