Parazitologlar Kars’ta Buluşuyor

Parazitologlar Kars’ta Buluşuyor

Kafkas Üniversitesi Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan ARSLAN 3 Eylül itibarı ile ülkemizin değişik yörelerinden tüm parazitologların Kars'a gelmeye başlayacağını söyledi.

 

5 Eylül’de başlayacak “17. Ulusal Parazitoloji Kongresi” nedeniyle ülkemizden 50’ye yakın üniversitenin Tıp ve Veteriner Fakültelerinde bulunan ve Parazitoloji ile ilgilenen bilim adamaları ve araştırıcıların Kafkas Üniversitesinde buluşacağını belirtti.

 

KONGRE BİR HAFTA SÜRECEK

Pazartesi başlayacak olan Kongre de 250’nin üzerinde bildiri sunulacak ve kongre bir hafta devam edecektir. 5 Eylül 2011’de saat 10.00’da Kafkas Üniversitesi Prof. Dr. Necdet Leloğlu konferans salonunda açılış yapılmasıyla başlayacak olan kongre 9 Eylül Cuma günü saat 16.00 da yapılacak kapanış oturumuyla son bulacaktır. Kongre süresince Çarşamba günü ise Kars ilinin tarihi ve turistik yerleri tanıtılacak, Ani antik kenti ve Sarıkamış gezilecek.

 

İNSAN ve HAYVANLARDAKİ PARAZİTER HASTALIKLAR TARTIŞILACAK

Dünya’da önemini koruyan ve halk sağlığı açısından önemli olan paraziter salgın hastalıklar hakkındaki son gelişmeler bu kongrede detaylı olarak tartışılacaktır. Ayrıca hayvanlardaki parazitler ve paraziter hastalıklar anlatılacak ve hayvanlardan insanlara bulaşan salgın hastalıklar ile ilgili detaylı bilgiler bilim insanları ve kamuoyu ile paylaşılacak.

 

ULUSLARARASI BİR SEMPOZYUMDA YAPILACAK

Kongre Yerel Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mükremin Özkan Arslan, bu kongrede Azerbaycan, Nahçivan, İran, Mısır, Pakistan ve Japonya’dan katılacak bilim adamlarının sunumlarını yapacağı “Kafkasya ve Ortadoğu paraziter hastalıklar Sempozyumu” da 8 Eylül Perşembe günü öğleden sonra yapılacağını kaydetti. Bu sempozyum ile Kafkas Üniversitesi üstlendiği misyonuna katkı sağlayacak.

 

KARS MİLLETVEKİLİ DE KATILACAK

Kongrenin düzenlenme aşamasında KAÜ Veteriner Fakültesi Parazitoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi olan ve 12 Haziran seçimlerinde AK Parti Kars Milletvekili seçilen Prof. Dr. Yunus Kılıç da bu kongreye katılacak.

 

yes.20110902093303..jpg

 

yes.20110902093616..jpg

 

 

karsmanset.com

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler