Parklar kaderine terk edildi

Parklar kaderine terk edildi

Doğu Anadolu Bölgesi'ni etkisi altına alan soğuk hava, park ve bahçeleri de kimsesiz bıraktı. Karla kaplı kamelyalar, buz tutan havuzlarla kışın soğuk yüzünü yansıtan parklarda kafelerde kapatıldı.

Parklar kaderine terk edildi

Doğu Anadolu Bölgesi’ni etkisi altına alan soğuk hava, park ve bahçeleri de kimsesiz bıraktı. Karla kaplı kamelyalar, buz tutan havuzlarla kışın soğuk yüzünü yansıtan parklarda kafelerde kapatıldı. Köylünün de fazla uğramadığı ilçede esnaf ise önümüzdeki iki ay işlerinin kesik gideceğini ifade ederek Şubat’tan sonra işlerinin açılacağını umut ettiklerini söylediler.

En düşük hava sıcaklığının eski 10 dereceye kadar düştüğü Kars’ın Arpaçay ilçesinde Belediyeye ait parklara kimseler uğramaz oldu. Yaz aylarında vatandaşların bir araya gelip sohbet ettiği, çay içip dinlendiği parklar 7 ay boyunca terk edilmiş mekanlar olarak anılacak. 7 ay sonra havaların ısınmasıyla birlikte parklardaki kafeler yeniden açılacak ve cıvıl cıvıl görüntüsüne kavuşacak. Şimdilerde vatandaşlar soğuk nedeniyle kimsesiz bıraktıkları parklara sadece bakmakla yetiniyor. Parklar ise karla kaplı kamelyaları, buz tutmuş havuzlarıyla kışın soğuk yüzünü gözler önüne geriyor.

Köylüler ilçede sosyal alanlar olmadığından vakitlerini köylerinde iş ve güçleriyle geçirirken ilçe halkı da erkenden ya evine gidiyor ya da kahvehanelerde vakit geçiriyor.

İlçe esnaflarından Veysel Yerli, “Kış mevsimi buralarda ağır geçmekte. Hava soğukları eksi 40 dereceye kadar varmakta. Doğu Anadolu Bölgesi’nde her her böyle kış gelince dışarıdaki parklar kapanır ve kaderine terk edilir. Bizlerde ilçede kış mevsimi böyle sıkıntılarla geçiriyoruz. 1,2 ay işlerimiz bile düzgün olmaz. Yaz yaklaştıkça sezon başladı mı işlerimizde yavaş yavaş başlar. Biz artık bu parklara gelemiyoruz ama yazın buralar güzel oluyor.” dedi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler