Pazarlama Kongresi Sarıkamış’ta Başladı

Pazarlama Kongresi Sarıkamış’ta Başladı

18. Ulusal Pazarlama Kongresi Gazi Kars'ın Şehitler Diyarı Sarıkamış İlçesinde başladı.

Sarıkamış Bayraktepe kayak merkezi’ndeki Toprak Otel’de Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ)’nün ev sahipliğinde düzenlenen “Yerel Ekonomilerin Uluslararasılaşmasında Küresel Pazarlamanın Etkisi” ana teması ile düzenlenen kongreye, Türkiye’nin birçok üniversitesinden 196 akademisyen katılıyor.
 
Kongrenin açılışında konuşan KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Kafkas Üniversitesi olarak bu tür bilimsel etkinlikleri teşvik ve desteklediklerinin ayrıca etkinliklerin Üniversitenin imajı ve bölgenin tanıtımına katkı sağladığını söyledi.
 
Bu toplantıda sunulacak bilimsel çalışmaların akademik camiaya ve sektöre büyük yararlar sağlayacağını belirten Özcan, şunları kaydetti: “Değerli meslektaşlarım; sizler bugün buraya gelerek Üniversitemizi ve insanlarımızı şereflendirdiniz. Bu toplantıda sunulacak bilimsel çalışmaların akademik camiaya ve sektöre büyük yararlar sağlayacağı inancındayım. Bu doğrultuda siz değerli katılımcılara, akademik kurula, pazarlama ve pazarlama araştırma derneği yöneticilerine, alan koordinatörü öğretim üyelerine ve büyük özveriyle sizlere hizmet eden düzenleme kurulu üyelerine teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.”
 
Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş de, 21. yüzyılın en dikkat çekici konularının bilgi ve iletişim olduğunu belirterek, “Yaşadığımız yüzyılda bilgi üretimi ve iletişim hızı önceki yıllara göre çok daha hızlı gerçekleşmektedir. Bilgiyi önce üreten toplumlar medeniyet seviyesinin üst çıtasında yer almaktadırlar. Söz konusu toplumlar sadece daha müreffeh hale gelmiş olmamakla beraber dünya üzerindeki diğer toplumların daha zengin, daha kalkınmış olmalarına katkı sağlamışlardır. Geçtiğimiz son 30 yıla damgasını vuran küreselleşme olgusu yeryüzünü bir pazar yerine dönüştürmüştür” dedi.
 
18. Ulusal Pazarlama Kongresi Dönem Başkanı Prof. Dr. Bahtışen Kavak ise, Kafkas Üniversitesinin böyle bir organizasyonu üstlenmesinin önemli olduğunu ifade ederek, bu kongreyle birlikte oluşturulan 23 alan koordinatörlüğünde çalışmaların yürütüldüğünü Türkiye’deki pazarlama akademiyası’nın gelişmesi ve her kesime yayılması için çaba sarf ettiklerini söyledi.
 
Kongreye katılan konukları Kars ve Sarıkamış’ta ağırlamanın kıvancını yaşadıklarını belirten, KAÜ İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Üretim Yönetimi ve Pazarlama Ana Bilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr Alpaslan Yüce, “Ulusal Pazarlama Kongreleri siz değerli pazarlama akademisyenleri ve uygulayıcılarının katkıları ve katılımlarıyla nitelikli bir bilim ve bilgi paylaşım ortamına dönüşmüş, bir nöbet değişimi bir bayrak yarışı havasında bugünlere taşınmıştır. Amacımız yıllardır süre gelen bu paylaşımı Kars’ta devam ettirmektir” diye konuştu.
 
Konuşmaların ardından protokol üyeleri ile bazı akademisyenlere plaket verildi.
 
Kongreye, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, Sarıkamış Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kars Belediye Başkanı Nevzat Bozkuş, Sarıkamış Belediye Başkanı İlhan Özbilen, Kongrenin yapılmasına katkı sağlayan 23.dönem Kars Milletvekili Zeki Karabayır ve akademisyenler katıldı.
 
Kongre, 22 Haziranda gezi programı ile tamamlanacak.
 

Önceki ve Sonraki Haberler