PDR Başkanları KAÜ’de toplandı

PDR Başkanları KAÜ’de toplandı

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Prof. Dr. Nihat Bayşu Konukevi Konferans Salonunda başlayan toplantıya, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan başta olmak üzere, Türk PDR Derneği Başkanı Prof. Dr. Tuncay Ergene ile 40'a yakın PDR Ana Bilim Dalı Başkanları katıld

 

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasının ardından başlayan programda ilk olarak KAÜ Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen açılış konuşmasını yaparak, toplantının KAÜ’de düzenlenebilmesi hususunda gösterdikleri çabadan bahsettikten başka bu konuda kendilerine yardımcı olan, başta Rektör Prof. Dr. Sami Özcan olmak üzere, Eğitim Fakültesi öğretim üyelerine ve PDR Kulübü öğrencilerine çaba ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
 
Ardından söz alan Türk PDR Derneği Başkanı ve aynı zamanda Hacettepe Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Tuncay Ergene de toplantının önemine değinerek, emeği geçenlere teşekkürlerini ilettiler.
 
Programın devamında Türkiye Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Ahmet Gözüküçük, YÖK AB ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Derya Barlak ve KAÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Osman Engin de birer konuşma yaptılar. Özellikle Engin’in akıl ile kalbin yolculuğu adlı konuşması ilgiyle izlendi.
 
Son olarak kürsüye gelen KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan insan gücü ve bu gücün planlanması ile insanları doğru yönlendirme konularında görüşlerini ifade ederek, açış konuşmalarına katkılarını sundu.
 
Konuşmaların ardından plaket takdimine geçildi. Bu bölümde 19 Mayıs Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Kurtman Ersanlı, KAÜ Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan’a Türk PDR Derneği adına plaketlerini takdim ederek, toplantının düzenlenmesi hususundaki çaba ve katkılarından dolayı teşekkürlerini iletti.
 
Ardından sırasıyla KAÜ Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ali Osman Engin’e plaketini Ankara Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Binnur Yeşilyaprak, Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Ahmet Özmen’e Çankaya Üniversitesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Uğur Öner, KAÜ Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. dr. Suna Kaymak Özmen’e Ege Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ragıp Özyürek, KAÜ Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Öğretim Üyelerinden Yrd. Doç. Dr. Devrim Erginsoy Osmanoğlu’na Marmara Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Esra Arslan, Türkiye Mesleki Yeterlilik Kurumu Sınav ve Belgelendirme Daire Başkanı Ahmet Gözüküçük’e Uludağ Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sırrı Akbaba ve son olarak YÖK AB ve Uluslararası İlişkiler Uzmanı Derya Barlak’a da plaketini Sakarya Üniversitesi Eğitim Fakültesi PDR Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ersin Altıntaş takdim ettiler.
 
Toplantı Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık alan yeterliliklerinin ve güncel sorunlara adaptasyonunun nasıl sağlanacağı ile ilgili baş panel oturumu ve iki forum (tartışma platformu) şeklinde iki gün boyunca devam etti.
kha

Önceki ve Sonraki Haberler