Perincek: “Kendi karantinanı sağla, il dışından gelenlerle 14 gün görüşme”

Perincek: “Kendi karantinanı sağla, il dışından gelenlerle 14 gün görüşme”

Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, özellikle Kars’a il dışından gelen kişilerle 14 gün buyunca görüşülmemesi gerektiğini belirtti.

KARS MANŞET

Yeni tip koranavirüs (Kovid-19) pandemisi nedeniyle açıklama yapan Türk Toraks Derneği Kars İl Temsilcisi Kars Harakani Devlet Hastanesi Göğüs Hastalıkları Uzmanı Gökhan Perincek, Sağlık Bakanlığı tarafından özellikle üzerinde durulan 14 kurala dikkat çekerek, Kars’ta hasta sayısının sınırlı kaldığına belirterek valiliğin almış olduğu etkin kararlar ve hemşerilerimizin bu kararlara büyük çoğunlukla uymasıyla bunu başardıklarını belirterek bunun devam etmesi gerektiğini belirtti.

Perincek, Bu bağlamda özellikle ilimize il dışından gelen kişilerle 14 gün buyunca görüşülmemesi gerektiğini ifade etti.

Bununla birlikte sadece marketlere girişte değil dışarı çıkınca maske kullanılmasının hem kendileri hem de diğer kişiler için önemli olduğunu belirten Perincek, özellikle herkesin kendi kişisel korunma tedbirlerini yerine getirmesi, temizlik kurallarına uyulmasıyla il ve ülke olarak bu salgından daha az etkileneceğimizi vurguladı.

Perincek, yapılan çalışmalarda hastalığın sigara ve elektronik sigara içenlerde daha etkili olduğunu belirterek özellikle sigaranın bırakılmasını bir kez daha dikkati çekti.

Önceki ve Sonraki Haberler