PKK, Kağızman'da Eski Köy Korucusunu Öldürdü!

PKK, Kağızman'da Eski Köy Korucusunu Öldürdü!

Kars'ın Kağızman İlçesi Yankıpınar Mezrasında PKK'lılar, Eski köy Korucusu olan Şehit yakını 51 yaşındaki Mikail Gülderen'i öldürdü.

Volkan KARABAĞ / karsmanset.com

Kars'ın Kağızman  İlçesi Yankıpınar mezrasında PKK'lılar, hayvan otlatan Eski Köy Korucusu olan Şehit yakını 51 yaşındaki Mikail Gülderen'ı öldürdü. Teröröstlerin, Gülderen'ın cesedinin altına tuzakladıkları el bombası, güvenlik güçleri tarafından fark edilerek, etkisiz hale getirildi.

Kağızman İlçesi'ne bağlı Yankıpınar Köyü Yaylası'nda hayvanlarını otlatan Mikail Gülderen, iddiaya göre bu akşam kardeşi İsa Gülderen, abisinin yerine o gün hayvanların yanında kalıp abisini eve göndernek için bölgeye gitti. Bunun üzerine abisini hayvanların yanında bulamayan İsa Gülderen abisini aramaya başladığını abisi Mikail Gülderen'in cesedi dağ eteğindeki bir su kaynağının yanında bulundu. İhbar üzerine olay yerine giden Jandarma tarafından yapılan ilk incelemede cesedin altına el bombası ile tuzak kurulduğu anlaşıldı. Bomba etkisiz hale getirilip, Mikail Gülderen'in cesedi Kağızman Devlet Hastanesi'ne götürüldü.
 
Öte yandan Mikail Gülderen'in,  PKK'lılar tarafından öldürüldüğü ileri sürüldü.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler