PKK, Kağızman'ın Barış Elçisini Şehit Etti!

PKK, Kağızman'ın Barış Elçisini Şehit Etti!

Kars’ın Kağızman İlçesi’nde 2009-2011 yılları arasında görev yapan ve ilçede 70 yıllık kan davasını bitiren “Barış elçisi” Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, PKK’lı teröristlerce şehit edildi.

Kağızman İlçesi’nde görev yaptı sürede ilçe halkı tarafından sevilen ve “Barış elçisi” ilen edilen Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Kağızman'da 1939'dan beri devam eden 70 yıllık Çengili ve Akören arasında bulunan kan davasını yaklaşık 1 yıl boyunca bıkmadan usanmadan uğraşarak bitirmiş ve iki aileyi barıştırmıştı.

“PKK BARIŞ ELÇİSİNİ ŞEHİT ETTİ”

Kağızman İlçesi’nde 2009-2011 yıllarında Yüzbaşı olarak görev yapan Yavuz Sonat Güzel, 70 yıldır aralarında kan davası bulunan Aras ve Demir aileleri uzun süren çabalar sonucu bir araya getirmişti. Demir ve Aras aileleri arasında çıkan kavgada Zeki Demir (34) isimli vatandaş hayatını kaybetmişti. Kavgasının devamında ise Aras ailesinden Mehmet Aras (27) vurularak öldürülmüştü. Olayların daha da büyümemesi ve tatlıya bağlanması için harekete geçen Güzel, uzun uğraşlar sonucu iki aileyi barıştırarak iki köy arasında 70 yıllık kan davasına son veren “Barış Elçisi” olan Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Tunceli’ye bağlı Demirkapı Köyü mevkiinde, bölücü terör örgütü mensuplarına karşı düzenlenen operasyonda, teröristlerce açılan ateş sonucu yaralanmış, kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

“ŞEHİT BİNBAŞI KAĞIZMAN’DA SON OLARAK CAMUŞLU KÖYÜ’NÜ ZİYARET ETMİŞTİ”

Şehit Binbaşı Yavuz Sonat Güzel, Kağızman’dan ayrılmadan önce son olarak 2011 yılında Dönemin Kaymakamı Şuayib Gürsoy ile birlikte Kağızman ilçesinin kuzeybatısında 3 bin 134 metre rakımda Aladağ'ın yamaçları üzerinde yer alan mağara ve kaya resimlerinin Camuşlu Köyü’nü ziyaret etmişti.

Önceki ve Sonraki Haberler