Evleriniz ya da Ofisleriniz İçin PVC Asma Tavan Çeşitleri

Evleriniz ya da Ofisleriniz İçin PVC Asma Tavan Çeşitleri

Asma tavan çeşitleri, günümüzde ki kadar tercih edilmese de eski zamanlardan beri kullanılmaktadır.

Plastik Tavan Çeşitleri

Asma tavan çeşitleri, günümüzde ki kadar tercih edilmese de eski zamanlardan beri kullanılmaktadır. Evlerde dekorasyon açısından kullanımının artması üzerinde birçok farklı çeşitte üretilmeye başlamıştır. Farklı tür ve modeller de üretilen asma tavan çeşitleri arasında en çok tercih edileni ise plastik olanlardır. Son yıllarda dekorasyon trendleri haline gelmiş olan tavan kaplamaları hem kolay döşenmesi hem de hem de estetik açıdan güzel görünmesi sebebi ile oldukça fazla tercih edilmeye başlamıştır. Bunların yanında ekonomik açıdan uygun fiyatlı olmaları da tercih edilebilirliğini artırmaktadır.

Plastik tavan çeşitlerinin dekorasyon açısından estetik görünmeleri alıcıların en çok tercih etme sebeplerinden biridir. Bunun yanında tavan döşemeleri, dışarıdan gelen sesleri ve ısıyı yalıtma konusunda da çok başarılıdır. Ayrıca seçtiğiniz plastik tavan çeşitleri ürünleri ile tavan döşemesi yaptırdıktan sonra uzun süre badana ya da boya yaptırmanıza gerek kalmamaktadır.

Ev dekorasyonu uygulamalarında estetik görünüm ve kullanışlılık her şeyden önce gelmektedir. Alıcılar malzeme seçerken ilk etapta görünümlerine dikkat etmektedir. Ancak bunun dışında önemli olan bir diğer faktör ise iç yalıtımdır. Bu sebep ile son dönemde yapılan bina içi dekorasyon düzenlemelerinde en çok tavan döşemeleri tercih edilmektedir.

Tavan döşemeleri; uygun malzemelerin tavan ve duvar bölmeleri için seçilip, kaplanması ile yapılmaktadır. Uygulama açısından oldukça kolay olması nedeni ile yalnızca evlerde değil, iş yerleri ve ofislerde de çokça tercih edilmeye başlanmıştır.

Plastik Tavan Kaplamaları

Tavan kaplamalarının kullanıcılara sağladığı birçok kolaylık ve avantajları arasında son derece hijyenik olmaları da yer almaktadır. Plastik tavanların üretimi sırasında tercih edilen malzemeler sayesinde tavanda bakteri, küf ya da mantar oluşumu engellenmektedir. Bu tavanların temizlenmesinin de oldukça kolay olması sebebi ile kullanıcılar birçok yaşam alanında tercih etmektedir.

Üretildikleri malzemelerden dolayı parlak ve pürüzsüz göründükleri için tek bir hamle ile kolayca silinebilirler. Uygun fiyatlı olan asma tavanlar ayrıca taşındığınız zaman kolay monte edilebilmesi sayesinde, sökülüp yeni yaşam alanınıza uygun hale getirildikten sonra taşındığınız yere tekrar takılabilmektedir. Üretimde kullanılan malzemeler hafif ve kaliteli tercih edilmektedir. Bu sayede, tavanınız monte edildikten sonra çökme olmamaktadır. Yine plastik asma tavanların üretiminde kullanılan malzemeler sayesinde, ateşe maruz kaldığında kolay bir şekilde yanmayacaktır.

Plastik tavan çeşitleri kullanışlı olmaları açısından çoğunlukla ev, iş yeri, restoran ya da kafe gibi yerlerin banyo tavanlarında tercih edilmektedir. Monte edilirken parçalar birleştirilerek mozaik bir yapı oluşturulmaktadır. Böylece tavanda da estetik bir görünüm sağlanır.

Plastik asma tavanlar, tercih ettiğiniz renk ve modeller de yaşam alanınızın ölçülerine göre tasarlanıp daha sonra döşemeleri yapılmaktadır. Döşeme yapılırken dikkat edilmesi gereken en önemli kural ise, mekânın daha büyük ve ferah görünmesi olmalıdır. Bunun için ise döşemesi yapılacak ortamın ölçüleri önceden alınmaktadır. Daha sonra eğer mekân yüksek gösterilmek isteniyor ise, paneller düşey şekilde monte edilir. Mekân geniş ve ferah gösterilmek isteniyor ise paneller çapraz ve yatay olarak döşenmektedir. Tüm panel modellerini biranda görmek ve incelemek için evim.com sizlerle!  

Asma tavanların bir diğer avantajı ise tesisatları gizliyor olmasıdır. Birçok kişinin iç mekânda görmekten rahatsız olduğu tesisatlar asma tavanlar sayesinde gizlenerek daha dekoratif ortamlar oluşturulmaktadır. Hafifliği ve binaların yapısal özelliklerine etki etmemeleri sebebi ile depreme karşı da oldukça dayanıklıdırlar. Ayrıca soğuk ve sıcak hava ortamlarından etkilenmedikleri en çok neme maruz kalan mekânlarda tercih edilmektedir. Bu sayede tavanlarınız yoğun ısı ya da nem altındayken hiçbir şekilde etkilenmeyecek ve kabarmayacaktır. Tavanların fiyatları ise döşenecek ortamın büyüklüğü, seçtiğiniz malzemenin yapısı, işlevi ya da görünüşüne göre değişiklik göstermektedir.

asma-tavan-cesitleri,-gunumuzde-ki-kadar-tercih-edilmese-de-eski-zamanlardan-beri-kullanilmaktadir.--(2).pngasma-tavan-cesitleri,-gunumuzde-ki-kadar-tercih-edilmese-de-eski-zamanlardan-beri-kullanilmaktadir.--(1).png

Önceki ve Sonraki Haberler