Polis, en büyük kaçak sigara operasyonuna imza attı

Polis, en büyük kaçak sigara operasyonuna imza attı

Kars polisi son yılların en büyük sigara kaçakçılığı operasyonuna imza attı. Takibe alınan bir kamyonda toplam 40 bin paket kaçak sigara ele geçirildi. Bir başka olayda da 4 bin 980 paket olmak üzere toplam 44 bin 980 paket kaçak sigara ele geçirilmiş old

 

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü (KOM) ekiplerince sigara kaçakçılığı ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalar aralıksız sürdürülüyor. Titizlikle yürütülen çalışmalar kapsamında araçlar takibe alınıyor ardından da emniyet güvenliği alındıktan sonra durdurularak arama yapılıyor. Takibe alınan ve durdurularak arama yapılan aralarda da her seferinde kaçak sigaralar ele geçiriliyor. KOM Şubesinin bu başarılı operasyonları aynı zamanda da polis kamerasına kaydediliyor ve basın aracılığıyla kamuoyuna duyurularak kaçakçılığın önüne geçilmesi hedefleniyor. Buna rağmen ne yakalanmaktan, ne sigaralarına el konulmasından usanmayan kaçakçılar işlerine devam ediyor.
 
Dün de kente kaçak sigara sokmaya çalışan bir araç Subatan yolu üzerinde takibe alındı. Karlı ve buzlu yolda kamyonu takibe alan ekipler gerekli güvenlik önlemlerini aldıktan sonra harekete geçtiler ve aracı durdurarak sürücüsünü üst aramasının ardından polis aracına aldılar. Ardından araçta araya yapıldı. Kapalı kasa kamyonda yapılan aramada son yolların en büyük sigara kaçakçılığına rastlanılmış oldu. Bir araçta toplam 40 bin paket çeşitli markalarda kaçak sigara ele geçirildi.
 
Bir diğer araçta ise 4 bin 980 paket kaçak sigara ele geçirildi. Böylelikle bir günde toplam 44 bin 980 paket kaçak sigara ele geçirilmiş oldu.
 
Olaylarla ilgili 2 şüpheli hakkında yasal işlem yapıldı.
 

Önceki ve Sonraki Haberler