Polislere 8 saat ter döktürdü

Polislere 8 saat ter döktürdü

Samsun'da bunalıma giren ve evinin balkonundan tabancayla ateş açan şahıs, intihar edeceğini söyleyerek polise 8 saat direndi.

Polislere 8 saat ter döktürdü

Samsun'da bunalıma giren ve evinin balkonundan tabancayla ateş açan şahıs, intihar edeceğini söyleyerek polise 8 saat direndi.

Polisin 8 saatlik çabası sonucu güçlükle ikna edilen şahıs, itfaiye merdiveniyle balkondan indirilerek gözaltına alındı. Olay, Samsun'un İlkadım ilçesi Kazımkarabekir Mahallesi'nde bulunan TOKİ bloklarında meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, taksicilik yaptığı ve iflas ettiği ileri sürülen yalnız yaşayan 50 yaşındaki A.E., 14 katlı binanın 3. katındaki dairesinin balkonuna çıkıp önce tabancayla ateş açtı. Sabaha karşı saat 04.00 sıralarında meydana gelen olayda, vatandaşlar silah sesleri üzerine olayı polise haber verdi. Olay yerine çok sayıda polis, ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Elindeki tabancayı kendisine dayayarak hayatına son vereceğini söyleyen A.E.'yi ikna etmek için olay yerine Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı müzakereci gönderildi. Müzakereci polis uzun süre A.E.'yi ikna etmek için dil döktü. A.E., önce evinde bulunan eti daha önce söz verdiği yardıma muhtar kişilere gönderilmesini istedi. Et, A.E.'nin komşusu tarafından araca konuldu ve daha sonra da ayakkabı boyayarak geçimini sağlayan söylediği kişilere ulaştırıldı. Elindeki parayı da yoldan geçene atan A.E., "Beni bu hale getirenlerin Allah cezalarını verecek" diye bağırdı.

Evinin önündeki otomobilinin çalıştırılmasını isteyen A.E.'nin balkondan anahtarı atması üzerine bu istediği yerine getirildi. Yoldan dolmuş araçlarının geçmesini istemeyen A.E.'nin bu isteği de polis tarafından yerine getirildi. Kendisine sigara alınması için balkondan para atıp sigara aldıran A.E., bir türlü ikna olmadı.

Samsun Emniyet Müdürlüğü Cinayet Bürosu'nda görevli polis memuru Mithat Şahin, 8 saat süren korkulu bekleyişin ardından A.E.'yi ikna etti. Evinin içinden dış kapısının arkasına eşya doldurduğunu ve bunları kaldırmasının zor olacağını söyleyen A.E., balkona itfaiye merdiveninin ulaştırılmasını istedi. İtfaiyenin kobra diye tabir edilen merdivenine çıkan polis memuru Mithat Şahin, intihardan vazgeçirdiği A.E.'yi merdiven yardımıyla balkondan aşağı indirdi. A.E., Samsun Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Soruşturma devam ediyor. iha

Önceki ve Sonraki Haberler