Polisten öğrencilere kayıt rahatlığı

Polisten öğrencilere kayıt rahatlığı

KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ'NE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERE POLİSİN DOST ELİ

Polisten öğrencilere kayıt rahatlığı

-KARS KAFKAS ÜNİVERSİTESİ’NE KAYIT YAPTIRAN ÖĞRENCİLERE POLİSİN DOST ELİ

Kars Emniyetinin Kafkas Üniversitesi’nde açtığı “İlk Adımda Dost Eli” standı, öğrencileri memnun ediyor. Kayda gelen öğrenciler burada aldıkları bilgiler ışığında hareket ederek rahatlıkla kayıtlarını yapabiliyorlar.

2014 – 2015 eğitim-öğretim yılında, Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Fakülte ve Yüksekokullarına yeni kayıt yaptırmak üzere gelen öğrenci ve ailelerini Kars Emniyetinin şefkat eli sevindiriyor. Kayıt esnasında doğru bilgilendirme ve yönlendirmenin yapılması için harekete geçen Emniyet birimleri, öğrencilere eğitim-öğretim süresince karşılaşabilecekleri zorlukların anlatılması, polis-öğrenci-aile ilişkilerinin üst düzeye çıkartılmasını hedefliyor. Milli birlik ve beraberlik duygularının pekiştirilmesi için de görev alan Emniyet güçleri, üniversite çağındaki gençlere, devletimizin her zaman yanlarında olduğu hissinin verilmesi amacıyla da, 2009-2010 eğitim-öğretim yılı münasebetiyle “İlk Adımda Dost Eli” projesiyle yardımda bulunuyor.

01 Eylül 2014 tarihinde kurulan ve son kayıt tarihi olan 05 Eylül 2014’e kadar sürecek proje çerçevesinde, Üniversite kampüsünde bulunan Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Veterinerlik Fakültesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi,Kars Sağlık Yüksekokulu, Fevzi Çakmak Mahallesi Tepe Kampüsü yerleşkelerinde, Kağızman ve Sarıkamış Meslek Yüksekokulu yerleşkelerinde, toplam 8 ayrı kayıt merkezinde, “Öğrenci ve Veli Bilgilendirme Standı” açıldı. 5 gün boyunca sürecek kayıtlar sırasında il merkezinde 6 Kağızman ve Sarıkamış ilçelerinde de 2 olmak üzere toplam 8 stand kurulduğunu bununla birlikte de 16 polis memurunun burada görev yaptığı açıklandı.

KAYIT HEYECANI

ÖSYM 2014-2015. ÖSYM LYS tercihleri sonuçlarını açıklamasının ardından LYS Tercih sonuçlarında belirli üniversitelere yerleşen adaylar heyecan içerisinde üniversite kayıt tarihlerinin açıklanmasını bekliyordu. Üniversite kayıt tarihleri 2014 - 2015 eğitim ve öğretim yılında üniversiteye başlayacak her üniversite öğrencisinin kazandığı üniversitelerin resmi internet sayfasında yayınlandı ve ÖSYM’de 2014 Üniversite kayıt işlemleri ve 2014 Üniversite kayıt tarihlerine dair açıklama yapmasıyla birlikte Kafkas Üniversitesinde hem veli hem de öğrenciler kayıt yaptırma heyecanı sardı.

Kafkas Üniversitesi’nde bulunan bölümleri tercih eden öğrenciler kayıtlarını yaptırırken hiç zorlanmadılar. Sakin bir şekilde kayıtları yapılan öğrencilere ve beraberinde gelen veliler gördükleri ilgi karşısında çok memnun olduklarını ifade ettiler. Öğrenci velisi Abdulaziz Işık, Şırnak ilinden Kars’a geldiklerini çok iyi şekilde karşılandıklarını söyledi ve özellikle Emniyet mensuplarının ailelere gösterdikleri ilgi karşısında çok memnun olduğunu belirtti.

30 yıldır memleketi olan Kars’a gelemeyen Meryem Gezici de kızının sınıf öğretmenliği bölümünü kazanmasıyla memleketine geldiğini söyledi. Gezici, “30 yılda çok şey değişmiş. Memleketim güzelleşmiş. Gördüğümüz bu ilgi ve alaka bizleri gerçekten çok memnun etti.” dedi.

Önceki ve Sonraki Haberler