Prof. Dr. Yunus Kılıç Tarım Komisyonu Başkanı oldu

Prof. Dr. Yunus Kılıç Tarım Komisyonu Başkanı oldu

TBMM Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu Başkanlığı'na Kars Milletvekili Prof. Dr. Yunus Kılıç seçildi. Çiftçinin sorunlarının çözümü, tarım alanındaki reformlara ilişkin kanuni düzenlemeler Kılıç'ın başkanlığındaki komisyon tarafından hazırlanacak.

Tarım, Orman ve Köyişleri Komisyonu'na tanıdık bir isim getirildi. İlk olarak 24. Dönem milletvekili seçilen, 7 Haziran seçimlerinde de Kars'tan 2. sıradan Meclis'e giren Prof. Dr. Yunus Kılıç, TBMM'nin en önemli ihtisas komisyonlarından birine getirilmiş oldu. 

Üreticiyi yakından tanıyan Kılıç'ın Tarım ve Orman Bakanlığı ile tarımda yeni bir sayfa açması bekleniyor.

YUNUS KILIÇ KİMDİR?

Yunus Kılıç, 1 Ocak 1965'te Kars'ta doğdu. Babasının adı Binali, annesinin adı Sultan'dır.

Veteriner Hekim, Öğretim Üyesi Prof. Dr.; Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesini bitirdi. Doktorasını Ankara Üniversitesi Sağlık Bilimleri Enstitüsünde yaptı.Kafkas Üniversitesinde araştırma görevlisi olarak göreve başladı. 2000'de yardımcı doçent, 2003'te doçent, 2008'de profesör oldu. Kafkas Üniversitesi Tıp Fakültesinin kuruluşunda, Kars ve Kafkas Üniversiteleri Kalkınma Vakfının kuruluş çalışmalarında ve yönetiminde bulundu. Büyükbaş ve küçükbaş hayvan hastalıkları ve yetiştiriciliği, arı hastalıkları ve yetiştiriciliği, balık hastalıkları ve yetiştiriciliği, hayvan beslenmesi ve beslenme hastalıkları ile insanların paraziter hastalıkları konularında yayınlanmış 70'ten fazla makalesi bulunmaktadır.İleri düzeyde İngilizce bilen Kılıç, evli ve 2 çocuk babasıdır.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler