Prof. Dr. Korkmaz Karslı Gazetecilere ARÜ'yü Gezdirdi!

Prof. Dr. Korkmaz Karslı Gazetecilere ARÜ'yü Gezdirdi!

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, 2008'de çok zor şartlarda kurulan ARÜ'nün geldiği noktayı yerel ve ulusal basının temsilcileriyle paylaştı.

Prof. Dr. Korkmaz Karslı Gazetecilere ARÜ'yü Gezdirdi!

Ardahan Üniversitesi (ARÜ) Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, 2008’de çok zor şartlarda kurulan ARÜ’nün geldiği noktayı yerel ve ulusal basının temsilcileriyle paylaştı.

Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, ARÜ Yenisey Yerleşkesi, Yenisey Konukevi’nde basın mensuplarıyla “Genel Değerlendirme” toplantısı yaptı.

Hazırladıkları logonun üniversitenin kuruluş felsefesini yansıttığını ifade eden Prof. Dr. Ramazan Korkmaz; “Kar tanesi, üniversitemizin aynı zamanda kuruluş felsefesini de yansıtıyor. Bir birine benzememeyi, birlikte olmayı, ama gök yüzünden düşerken bir başkasına yapışmamayı, çünkü başkasının varlık alanlarına girmeyeceksiniz. Onu da öğretiyor. Başkasının varlık alanına girerseniz kar tanesi tonlarca düşer ve hayatı felç eder. Hayattta öyle, yani hayata da başka insanların yaşam alanlarına müdahale ettiğiniz zaman kafamıza taşlar düşebilir” dedi.

“BİRLEŞEREK BÜYÜYEN BİR DÜNYA’DA BİZİM PARÇALANARAK KÜÇÜLMEYİ İSTEMEMİZ KADAR VARLIĞIMIZA DÜŞMAN OLACAK BİR ŞEY YOKTUR”

Kafamızda şu proje var. Dünya birleşerek büyüyor. Biz niçin parçalanıyoruz diyen Korkmaz; “Bırakın Kafkasya’da, Orta Asya’da, Balkanlarda Orta Doğu’da birleşmeyi, Türkiye’yi batırmaya çabalıyoruz. Biz kendi bölgelerimizi parçalamaya çalışıyoruz. Kars, Ardahan, Ağrı’yı parçalamaya çalışıyoruz. Oysa ki Dünya’da ülkeler birleşiyor. Bölgeler birleşiyor. Ordular birleşiyor. Fabrikalar birleşiyor ve büyüyorlar. Dünya birleşerek büyüyor. Birleşerek büyüyen bir Dünya’da bizim parçalanarak küçülmeyi istememiz kadar varlığımıza düşman olacak bir şey yoktur. Biz eğer bu coğrafya da var olacaksak bileşmeliyiz. Çevremizle, kardeşlerimizle, güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor ki büyüyelim. Yoksa yaşayamayız. Eğer bu coğrafyada yaşamak istiyorsak. Bırakın Kürtlerle, Azerilerle, işte Alevi, Sünni meselesini, Çerkez meselesini falan, bizler Ermenilerle, Gürcülerle, İran ile birleşmemiz gerekiyor. Sınırlarımızı açmamız gerekiyor. Komşularımızla çok iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor. Bu coğrafyanın kaderini yaşıyoruz biz. Kaderini yaşadığımız bir coğrafya üzerinde başkaları düşünüyor. Başkanları üretiyor. Başkaları formül üretiyor. Öyleki bulunduğumuz bölgenin adlarını başkaları veriyor. Orta Doğu diyor. Uzak Doğu diyor. Yakın Doğu diyor. Yani Türkiye’ye Yakın Doğu demişler. Biz Yakın Doğu değiliz. Biz Türkiye’yiz” diye konuştu.

Daha sonra basın mensuplarına 2008 Yılında kurulan ARÜ’nün bugünkü geldiği nokta hakkında bilgiler veran Korkmaz, basın mensuplarına ARÜ yerleşkesini gezdirdi.

ARÜ’nün Yenisey Yerleşkesi’nde yükselen binlar, ARÜ’nün kısa sürede Bölge Üniversitesi olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini gösteriyor.

ARÜ Kurucu Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz’ın azimli, ne istediğini bilmesi karınca gibi çalışması ARÜ’yü bugünkü geldiği noktaya taşıdı.

20141119aw247817_02.jpg

20141119aw247817_05.jpg

20141119aw247817_09.jpg

aru-basin.jpg

Önceki ve Sonraki Haberler