Prof. Dr. Korkmaz’dan önemli açıklamalar

Prof. Dr. Korkmaz’dan önemli açıklamalar

ARDAHAN ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜ PROF. DR. RAMAZAN KORKMAZ: “ARÜ'NÜN KURUMSAL KİMLİĞİ, BU TOPRAKLARIN RUHU, KÜLTÜRÜ VE TARİHİNDEN İZLER TAŞIYOR”

Prof. Dr. Korkmaz’dan önemli açıklamalar

“Ülkemiz sınırlarının son noktasında, karanlığa karşı yakılmış bir ışık” olacak nitelikte faaliyetler ve projeler gerçekleştirmeye devam eden Ardahan Üniversitesi’yle ilgili Rektör Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kars ve Ardahan’da faaliyet gösteren gazetecilere önemli açıklamalar yaptı. Çok sayıda yerel-ulusal basın mensubuyla 19 Kasım 2014 Çarşamba günü Ardahan Üniversitesi’nde bir araya gelen Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin kısa sürede hem bölgesel hem de küresel bir üniversite olma yolunda önemli adımlar attığını belirtti.

Ardahan Üniversitesi Yenisey Konukevi’nde başlayan tarihi buluşmaya Ardahan’dan İstiklal-Hudut Gazetesi’nden Sürmeli Kılıç, Çıldır Manşet Gazetesi’ni Temsilen Mahmut Ahmet Vural ve Reşat Vural, Ardahan Gündem Gazetesi’nden Yunuz Akçay, Alsancak Gazetesi’nden Mehmet Alkan; Kars’tan Kars Kuzeydoğu Gazeteciler Cemiyeti Genel Sekreteri Burhan Akyıldırım, Kafkas Haber Ajansı’ndan Mehmet Duman, Anadolu Ajansı’ndan Çağlar Sefertaş, Kars Siyaset Gazetesi’nden Akif Can, Hürdoğu Gazetesi’nden Bahadır Yurdagül, Önder Gazetesi’nden Cem Daşdelen, Ölçek Gazetesi’nden Tacettin Durmuş, İhlas Haber Ajansı’ndan Işık Çapanoğlu ve Ölçek Gazetesi’nden Salih Şahin teşrif etti.

“ARÜ’nün Kurumsal Kimliği, Bu Toprakların Ruhu, Kültürü ve Tarihinden İzler Taşıyor”

Kars ve Ardahan’dan gelen gazetecilerin sorularını yanıtlayan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Ardahan Üniversitesi’nin kurumsal kimliğini oluşturma süreceğine değinerek, “Kurumsal kimliğimizi oluştururken bu toprakların ruhu, kültürü ve tarihinden izlerler taşıyan bir değerle örtüşmesi gerektiğini düşündük. Çünkü logo bir kurumun adıdır. Eğer bir adınız olmazsa o zaman sizin yaptığınız işlerin kalitesi ve niteliği de olmaz. Bu bakımdan logomuzdaki öğeler üniversitemizin kuruluş felsefesini yansıtıyor.” diye konuştu.

Ardahan Üniversitesi’nin 2023 Hedefleri

Program sırasında Ardahan Üniversitesi’nin öğrenci sayısının her yıl arttığını belirten Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Şu an bizim yaklaşık 4 bine yakın öğrenci mevcudumuz var. 2023’deki hedefimiz ise en az 20 bin öğrenci ve en az 3 bin akademik kadro. Bunun üstüne de çıkabiliriz. Bölgenin bilim merkezi haline gelecek bir üniversite olma yolunda ilerliyoruz.” diyerek, Ardahan Üniversitesi’nin gelecekle ilgili hedeflerini özetledi.

“ARÜ, Uluslararası Açılımlarıyla Örnek Gösterilen Bir Üniversite Oldu”

Üniversitemizin akademik özellikleri hakkında bilgi veren Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ARÜ’nün uluslararası açılımları ile Türkiye’de örnek gösterilen bir üniversite olduğunu vurgulayarak, “Uluslararası düzeyde hocalarımız var. Harvard Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmış hocalarımız var. Romanya, Polonya, Rusya, Kırgızistan, Kazakistan, Amerika’dan hocalarımızın geldiği, uluslararası bir organizasyonun çok işlevsel bir şekilde kullanıldığı bir üniversitemiz var.” dedi.

“Biz Eğer Bu Coğrafyada Var Olacaksak Birleşmeliyiz”

Birlik ve beraberlik duygusunun, başta bölgemiz olmak üzere tüm dünya için hayati olduğunu kaydeden Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “Ülkeler birleşiyor. Dünya birleşerek büyüyor. Birleşerek büyüyen bir dünyada bizim parçalanarak küçülmeyi istememiz kadar varlığımıza düşman olacak bir şey yoktur. Biz eğer bu coğrafyada var olacaksak birleşmeliyiz. Çevremizle, kardeşlerimizle güçlerimizi birleştirmemiz lazım. Komşularımızla çok iyi ilişkiler kurmamız gerekiyor.” diye konuştu.

“KÜNİB 14 Ülkeden 81 Üyeden Oluşan Bir Birlik Haline Dönüştü”

Kafkasya Bölgesi’nde Ardahan Üniversitesi öncülüğünde KÜNİB gibi büyük bir oluşumun meydana getirildiğini hatırlatan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, “İşbirliği yapan, projeler geliştiren, hayattaki güçlüklere birlikte karşı çıkan, zorluklarını birlikte çözmeye çalışan bir Kafkasya oluşturmamız gerekiyordu. İşte Kafkasya Üniversiteler Birliği bu fikirden doğdu. Birliğimiz 14 ülkeden 81 üye üniversiteden oluşan bir birlik haline dönüştü. Birliğimizin çok önemli kazançları oldu. Örneğin öğrenci ve öğretim üyesi değişimiyle ilgili programlar geliştirdik. YÖK’e bazı öneriler sunduk. YÖK’e sunduğumuz Mevlana Değişim Programı bu projelerden biridir. İlk kez üniversitemizin 3 yıl önce Gürcistan, Kırgızistan ve Azerbaycan’daki üniversitelerle birlikte uyguladığı Mevlana programı, bugün YÖK tarafından yürütülen, öğrencilerimize büyük katkılar sunan bir programdır.” diyerek, KÜNİB’in kurulduğu günden itibaren çeşitli projeler, özelde de bölgesel değişim ve gelişimi sağladığını ifade etti.

Toplantıda Rektör Prof. Dr. Korkmaz, KÜNİB’in yakın geçmişte İran’da gerçekleştirdiği “Kafkasya’ya Genç Bakışlar II” sempozyumu ve Hepatit-B Kongresi, Kafkasya bölgesinde uygulanan Kafkasya’nın Yüzleri Projesi, Ardahan’da düzenlediği “I. Uluslararası Tehlike Altındaki Diller Konferansı”, KÜNİB’in Üniversite Tanıtım Günleri ve diğer projeleriyle ilgili bilgi verdi. Toplantıda Rektör Prof. Dr. Korkmaz, İran, Gürcistan, Azerbaycan, Türkiye başta olmak üzere Kafkasya bölgesinde KÜNİB’in yaptığı çalışmaların bölgenin geleceğini yakından etkileyecek önemli nitelikler barındırdığını söyledi.

KÜNİB’in 5. Olağan Kongresi’nin Teması: “Sağlık”

Rektör Prof. Dr. Korkmaz, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu bölgesi, İran ve Azerbaycan için büyük bir tehdit oluşturan İran’da Tebriz Üniversitesi’nde yapılan Hepatit – B ile ilgili yapılan kongrenin ardından KÜNİB’in bu konuda 5. Olağan Kongresi’ni yapma perspektifini, “Mayıs ayında KÜNİB’in beşinci olağan kongresini Tebriz’de yapacağız. Ana temamız sağlık olacak. Özellikle Kafkasya bölgesindeki Sağlık Bakanlarını toplayarak, Hepatit–B’yle ilgili tartışacağız. O bakımdan bu coğrafyanın tehlikeleri ve hastalıklarını araştırıp sorunu ortaya koymamız gerekiyor. Bu tamamıyla bilimsel anlamda araştırma nesnesidir. Hepatit–B hastalığı tıpkı kaybolmakta olan diller gibi bizim araştırma nesnemizdir. Bunun üstüne gitmeliyiz.” sözleriyle yapılan çalışmaların önemini ortaya koydu. Öte yandan Rektör Prof. Dr. Korkmaz, ilerleyen süreçte KÜNİB’in Kafkasya bölgesi çapında “Beraber Yaşama Kültürü” temasında bir sempozyum organize edileceğini belirtti. karsmanset.com

Önceki ve Sonraki Haberler