Prof. Dr. Ural Rektör adaylığını açıkladı

Prof. Dr. Ural Rektör adaylığını açıkladı

Prof. Dr. Selçuk Ural'da bir basın açıklaması yaparak, adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Ural Rektör adaylığını açıkladı

Kars'ta bulunan Kafkas Üniversitesi'nde Rektörlük seçiminin yapılması nedeniyle adaylar belli olmaya başladı. Prof. Dr. Selçuk Ural'da bir basın açıklaması yaparak, adaylığını açıkladı.

Prof. Dr. Ural'ın yaptığı basın açıklamasında:

"Kafkas Üniversitesi 2014 yılında kuruluşunun 22. Yıldönümünü idrak etmektedir. Kars’ta 1973’te bir enstitü ile başlayan yükseköğretim hayatı 1982’de Veteriner Fakültesi ve 1992’de üniversitemizin kuruluşuyla en yüksek noktaya ulaştı. O günden bu güne kadar atılan adımlarla üniversitemiz belli bir seviyeye taşınmıştır.

Kafkas Üniversitesi çeyrek asra yakın bir süreyi geride bırakmasına rağmen akademik birim, öğretim elemanı ve öğrenci sayısı itibariyle çağdaşlarıyla kıyaslandığında oldukça alt sıralarda kaldığı görülecektir. Kafkas Üniversitesi ile aynı yıl kurulan üniversitelerin öğrenci sayıları ortalama 25 binin üzerine çıkarken üniversitemizde bu sayı resmi beyana göre 12.500 civarındadır.

Bugün itibariyle gelinen nokta küçümsenmemekle birlikte asla yeterli görülmemeli ve bizleri ümitsizliğe düşürmemelidir. Zira Rusya, Kafkasya, İran gibi üç önemli bölgenin kavşak noktasında bulunan Kars, hayatın her alanında gelişmeye müsait imkân ve değerlere sahiptir. Şehrin bütün maddi ve manevi değerlerinin harekete geçirilmesi durumunda üniversitemizin de bundan payına düşeni alarak daha iyi noktalara geleceği aşikârdır.

Ülkemizde üniversite sayısı hızla artmaktadır. Her ilde bir üniversitenin kurulduğu ve rekabetin hızla arttığı bir ortamda üniversitemizin bir yandan tercih edilebilirliğini, diğer yandan rekabet etme gücünü artıracak tedbirler almak durumundayız. Bunun için sorunların ciddiyetle tespit ve teşhisi ile çözümlerin aynı ciddiyetle hayata geçirilmesi gerekmektedir. Bu yönde atılacak adımlar üniversitemizin şehir ve bölge üzerindeki konumunu mutlak surette kuvvetlendirecektir.

Netice itibariyle üniversitemizin geleceğine inanan bir akademisyen olarak bu duygu ve düşüncelerle Kafkas Üniversitesi rektörlüğüne aday olduğumu üniversite ve Kars kamuoyunun dikkatine arz ederim."

PROF. DR. SELÇUK URAL KİMDİR?

Kafkas Üniversitesi, Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih bölümü öğretim üyesi olan Selçuk Ural 01.09.1968’de Kars’ta doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Kars’ta tamamladı. 1985’te Gazi Üniversitesi Gazi Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Bölümü Tarih Öğretmenliğini kazandı. 1989’da mezun oldu.

1995 yılında Kafkas Üniversitesi Fen-Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü Türkiye Cumhuriyeti Tarihi Anabilim dalı araştırma görevliliğine atandı. 1995-2002 yılları arasında Atatürk Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde yüksek lisans ve doktora eğitimini tamamladı. Kasım 2003’te yardımcı doçent olurken 2006 yılında doçentlik sınavını kazanarak aynı anabilim dalında doçentlik kadrosuna atandı. 2011’de ise profesör ünvanına hak kazandı.

2002-2012 yılları arasında; KAÜ Kafkasya ve Orta Asya Araştırma Merkezi Yönetim Kurulu Üyeliği, Stratejik Araştırmalar Merkezi Müdürlüğü, Fen-Edebiyat Fakültesi Yönetim Kurulu Üyeliği, Tarih Bölümü Başkanlığı ve Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdürlüğü gibi çeşitli idari görevlerde bulundu.

2002-2012 yılları arasında 17 yüksek lisans tezine yöneticilik yaptı. Bu gün itibariyle 10 yüksek lisans ve 1 doktora öğrencisinin danışmanlığını sürdürmektedir. Ulusal ve uluslararası dergi ve toplantılarda toplam 73 makalesi yayınlanmıştır. Bunların yanı sıra milli ve bölgesel tarihe ilişkin 25 panel ve konferansa katılmıştır. Ayrıca I. Dünya Savaşı ve Milli Mücadele tarihine ilişkin 8 kitabı bulunmaktadır.

Ardahan’da Beşeri Bilimler Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Arpaçay-Susuz-Selim MYO kuruluşlarına ilişkin komisyonlarda yer alırken çok sayıda bölümün kuruluşunda da kurucu öğretim üyesi olarak görev yapmıştır.

Selçuk Ural evli ve iki çocuk babasıdır.

Önceki ve Sonraki Haberler