Projeler Şimdiden Hazırlansın!

Projeler Şimdiden Hazırlansın!

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavı ve yaz tatilinde bakım onarım ve tadilat ihtiyacı olan okulların yapım planlarının yapılması ve projelerinin şimdiden hazırlanmasını istedi.

 

Kars İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, ilçe milli eğitim müdürleri ve merkez köy okulları müdürleri ile bir toplantı yaparak, 29-30 Nisan tarihlerinde yapılacak olan TEOG sınavı ve yaz tatilinde bakım onarım ve tadilat ihtiyacı olan okulların yapım planlarının yapılması ve projelerinin şimdiden hazırlanmasını istedi.

Kız Meslek Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlenen toplantıda ilçe milli eğitim müdürlerine “Ödeneğiniz olmadığı sürece ihaleye çıkmayın” uyarısında bulunan Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, “İlçe milli eğitim müdürlerin temel eğitimle ilgili ödenekleri köylere hizmet götürme birliğine gönderdik” açıklamasında bulundu.

Altun, “Derslik sayısı kadar, elimizdeki para kadar gönderdik. Gönül isterdi ki her yere gönderelim, onlarda biraz tekrar bize göndersinler. Yani bol ödenek göndermek isteriz ama tabi biz dağıtımı yaparken derslik sayısını ön plana alıyoruz, okul sayısını ön plana alıyoruz. Bu faktörleri kullanarak ona göre ödenek gönderiyoruz. Bizim gönderdiğimiz ödenekleri planınızı yapın ve ona göre kullanın. İlçe müdürlerimiz lütfen paranız olmadan ihaleye çıkmayın. Paran yoksa ihale yapamazsın. ‘Ben ihaleyi yapayım sonra para gelir’ mantığına son verelim. Mebla yüksekse lütfen parçalamayın. Kamu ihale kanunu ne diyorsa onu yapın ve ona göre hareket edelim. Şuan sizlere ayrılan ödenekler geldi ona göre planlamanızı yapın. Hangi okulunuzun neye ihtiyacı varsa tespitini yapın ve ona göre okullar tatil olunca her şeyiniz hazır olsun. Şuan paranız hazır geriye sadece planlamanız kalıyor. Şimdiden başlayın, hangi okulunuzun neye ihtiyacı varsa planlayın ve hazırda bekleyin.” şeklinde konuştu.

“Okullar tatil olunca çalışmaya başlayalım ki önümüzdeki eğitim öğretime hizmete devam edelim” diyen Altun, TEOG sınavı hakkında da açıklamalarda bulundu. Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun şunları söyledi:

“29 ve 30 Nisan 2015 tarihinde yapılacak olan ikinci ortak sınavlarla ilgili ortak sınavların düzenli yürümesini görüşmek istedik. Ortak sınavlarda herhangi bir problem oluşmaması için bütün okul müdürlerimizi ve 7 ilçe milli eğitim müdürlerimizi toplantıya aldık. Yapılacak olan sınavla ilgili görsel bilgilendirme sunumu yaptık yani ortak sınav kurallarını anlattık. İlimiz genelinde 5 bin 700 civarında öğrenci TEOG sınavına girecek. Tabi bu sınava biz ortak sınav diyoruz. İlçelerimiz dahil olmak üzere bu sayı 5 bin 700’dür. Öğrencilerimiz okudukları okullarda bu sınava girecek ancak öğretmenlerin yeri değişecek. A okulundaki öğretmen B okulunda, B okulundaki öğretmen A okulunda sınavda görev alacak. Yapılacak olan sınavda yaklaşık 500 öğretmen görev alacak.” 

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler