Projeler Yetim ve Öksüz Vatandaşlara Güç Katacak

Projeler Yetim ve Öksüz Vatandaşlara Güç Katacak

Kars Selim Kaymakamı Erdinç Dolu'nun öncülüğünde başlatılan ''Bilge Kadın Güçlü Kadın, Masamda Hayallerimi Yazıyorum” ve “Umut Işığı” adlı projelerin açılışı ve tanıtımı Selim Halk Eğitim Merkezinde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Projeler Yetim ve Öksüz Vatandaşlara Güç Katacak

Kars Selim Kaymakamı Erdinç Dolu’nun öncülüğünde başlatılan ‘’Bilge Kadın Güçlü Kadın, Masamda Hayallerimi Yazıyorum” ve “Umut Işığı” adlı projelerin açılışı ve tanıtımı Selim Halk Eğitim Merkezinde geniş katılımla gerçekleştirildi.

Proje tanıtım ve açılış programına; Kaymakam Erdinç Dolu, AK Parti Kars Milletvekilleri Ahmet Arslan, Prof. Dr.  Yunus Kılıç, Belediye Başkanı Coşkun Altun, İlçe Garnizon Komutanı Yzb. Alican Arslan, İl Milli Eğitim Müdürü Gökhan Altun, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acay, Kars Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Uzm. Dr. Zafer Çukurova ve ilçe daire amirleri katıldı.

Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr. Yunus Kılıç; tanıtım ve açılışı gerçekleştirilen “Bilge Kadın Güçlü Kadın, Masamda Hayallerimi Yazıyorum” ve “Umut Işığı” Projelerini sosyal sorumluluk adına çok önemli bulduklarını söylediler. Böyle projelerin engelli, yetim ve öksüz vatandaşlarımız başta olmak üzere dezavantajlı kesime güç katacağını belirten vekiller, Selim’in sosyal projeleri hayata geçirmekte diğer ilçelere örnek olacak bir konumda olduğunu ifade ettiler. Vekiller ayrıca, çalışmalarından dolayı Kaymakam Erdinç Dolu’ya ve projede emeği geçen çalışanlara teşekkürlerini iletip, projenin Selim halkına hayırlı olması dileğinde bulundular.

“Bilge Kadın Güçlü Kadın, Masamda Hayallerimi Yazıyorum” ve “Umut Işığı” Projelerinin tanıtım ve açılış programında ki konuşmasında Kaymakam Erdinç Dolu; “Bilge Kadın Güçlü Kadın projemizle Selim’li kadınların bilgili, güçlü bireyler olmasını ve onların sağlıklı nesiller yetiştirmesi için kapasitelerini arttırmak, Umut Işığı Projemizle Ekonomik durumu gözetilmeksizin babası, annesi veya her ikisi de vefat etmiş topluma emanet çocuklar ile engelli bireylere karşı maddi manevi sorumluluklarımızı  yerine getirmek ve Masamda Hayallerimi Yazıyorum Projemizle de Selim Merkez ve Köylerinde öğrenim gören 8. sınıf öğrencilerin eşit imkanlara sahip başarılı bireyler haline gelmesini sağlamaktır. Kaymakam Erdinç Dolu, projede emeği geçen tüm arkadaşlarıma teşekkür eder, projenin ilçemize hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Daha sonra ”Masamda Hayallerimi Yazıyorum” Projesi Kapsamında 100 başarılı öğrenciye 100 temel eser ve çalışma masası hediye edilirken Vekiller, Kaymakam Erdinç Dolu ve İlçe Belediye Başkanı Coşkun Altun öğrencilerle birlikte hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Program sonrası Engelsiz Yaşam Merkezini ziyaret eden Vekiller ve katılımcılar, burada engelli çocuklarımızla yakından ilgilenip onlarla sohbet ettiler. Daha sonra Ebru sanatı gösterimi izleyen Milletvekilleri Ahmet Arslan ve Prof. Dr Yunus Kılıç’a öğrenciler tarafından birer Ebru resmi hediye edildi.

KAYMAKAM ERDİNÇ DOLU GİRİŞİMCİLİK SERTİFİKALARINI DAĞITTI

SERKA ve KOSGEB Kars Hizmet Merkezi Müdürlüğü işbirliğiyle düzenlenen Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini başarıyla bitiren kursiyerler sertifikalarını Kaymakam Erdinç Dolu’dan aldılar.

Uygulamalı Girişimcilik Eğitim Sertifikalarının dağıtım törenine; Kaymakam Erdinç Dolu, KOSGEB Müdürü Mustafa Işık, SERKA Uzmanı Evren Demir ve kursiyerler katıldı. 

Önceki ve Sonraki Haberler