Protestolar sürüyor!

Protestolar sürüyor!

Kars’ta bir araya gelen STK’lar Ermenilerin Türklere yaptığı soykırımın 100. yılı ve 1915 olaylarını ‘soykırım’ olarak niteleyen Papa Francesco’yu protesto amaçlı miting düzenledi.

Cuma namazı sonrası Cumhuriyet Meydanı’nda Türk Ocakları tarafından organize edilen, Türkiye Kamu Sen, TÜRKAV ve diğer bazı STK’ların desteklediği mitingde hem Ermenilerin katliamı hem de Türkleri soykırımla suçlayan Papa Francesco kınandı.

Türk Ocakları Genel Başkanı Prof. Dr. Mehmet Öz, yaptığı basın açıklamasında, Ermeni vahşetlerine sahne olan Erzurum ve Kars’ta toplantılar düzenleyerek bu gerçeği bütün ülkeye ve dünyaya bir kez daha duyurmak için bu tür bir etkinlik yaptıklarını söyledi. Öz, “Bu bağlamda, 1915 olaylarını soykırım olarak niteleyen Katolik dünyanın lideri Papa’nın bu iftirasını da şiddetli telin ediyoruz. Papalık, başkalarına iftira atacağına Haçlı seferlerinde Afrika’nın, Avustralya’nın, Asya’nın ve Amerika’nın sömürgeleştirilmesinde yok edilen halkların hesabını versin.” dedi.

Öz ayrıca, “Avrupa Parlamentosu, Türkiye’yi sözde soykırımı5 tanımaya davet ederken, aynı büyük yalanı utanmazca sarf etmiştir. Bu parlamentonun ve benzerlerinin tarihçiliğe ve hakimliğe soyunan bütün üyelerini  hakikat adına, insanlık adına ve Türk Milleti adına kınıyoruz.” açıklamasını yaptı.

Bu arada “Bakan mı Gelmiş Olabilir” düşüncesiyle miting alanına gelen bir nine ilgi odağı oldu. Mitingi düzenleyen STK temsilcilerine “Bakan mı geldi, neden toplandınız” diyen nine kendisinin bir ev sorunun olduğunu ve önemli olan bu sorununun giderilmesi olduğunu belirtti. İsmini vermeyen 67 yaşındaki ninenin kendi için önemli olan sorununu gündeme getirmesi ve bugüne kadar genelde bakan ve başbakanlı mitinglere gittiğini söyleyerek bu konudaki görüşlerini dile getirmesi miting alanına ayrı bir renk kattı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler