Protokolden Arpaçay'a Ziyaret!

Protokolden Arpaçay'a Ziyaret!

Kars Valiliği'nce düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği için Kars'a gelen protokol üyeleri Arpaçay ilçesinde misafir edildi.

 Protokolden Arpaçay'a Ziyaret!

Kars Valiliği’nce düzenlenen Sarıkamış Şehitlerini Anma Etkinliği için Kars’a gelen protokol üyeleri Arpaçay ilçesinde misafir edildi.

Milli Güvenlik Kurulu Genel Sekreteri Muammer Türker, Valiler, Danıştay Üyeleri ile Ankara’dan gelen Karslı bürokrat ve STK temsilcileri ilk olarak Çıldır Gölü kenarında tamamen donan göl üzerinde atlı kızaklarla kayarak kızak zevkini yaşadı.

Çoğu ilk kez kızakla kayan protokol üyelerinin zaman zaman kızakçıdan dizginleri alıp atları yönlendirmeleri dikkat çekti. Donan göl üzerinde ilçe hakkında kısa bir bilgilendirme yapılmasının ardından toplu fotoğraf çektirildi. Yemeğe geçildiğinde de ilçeye gelen misafirlere yöresel ürünlerden çeçil, kaşar, bal, ısırgan çorbası, tandır ekmeği ile Çıldır Gölü balığı olan meşhur “Sarı Balık”  (sazanın bir çeşidi) ikram edildi.

Yemekten sonraki durak ise Doğruyol Karakol Komutanlığı oldu. Burada Jandarmaya ait göle nazır kamelyada çay içen ve şömine başında ısınarak sohbet eden protokol üyelerinin bir sonraki durağı ise Güvercin Köyü oldu. Güvercin Köyüne gitmeden Arpaçay Merkezi gezilirken, Güvercin Köyünden olan eski Vali-Danıştay Üyesi Sayın Mevlüt Atbaş’ın doğduğu evi ve köyde yaşayan annesini ziyaret eden misafirlere burada da köylüler tarafından Arpaçay Ketesi ile sıcak süt ikram edildi. Konuklar, köylülerle yapılan sohbetin ardından Kars’taki programlarına devam etmek üzere ilçeden ayrıldı.

Önceki ve Sonraki Haberler