"PTT A.Ş.'den Oltalama Mail Uyarısı..."

"PTT A.Ş.'den Oltalama Mail Uyarısı..."

PTT A.Ş. şirketin marka ve logosu kullanılarak hazırlanmış ve kişilerin kimlik bilgilerine ulaşılmasını sağlayan "oltama mailleri" açmamaları konusunda vatandaşlara uyarılarda bulundu.

PTT marka ve logosu kullanılarak hazırlanmış "oltalama maillerin" gönderildiğinin anlaşıldığı ve şirket hizmetlerine yönelik yanıltıcı faaliyetlerde bulunulduğunun tespit edildiği belirtildi.

Konu ile ilgili yapılan açıklama şöyle:

"Son günlerde, gerek Şirketimizce sürdürülen araştırmalar gerekse çağrı merkezimiz ve sosyal medya kanalları aracılığıyla müşterilerimizden gelen geri bildirimler neticesinde, Şirketimiz müşterileri ile vatandaşlara ait e-posta hesaplarına PTT marka ve logosu kullanılarak hazırlanmış oltalama mailler gönderildiği anlaşılmış ve Şirketimiz hizmetlerine yönelik yanıltıcı faaliyetlerde bulunulduğu tespit edilmiştir.

Söz konusu e-postalarda yer alan linkler tıklandığında Şirketimize ait gönderi takip sayfasının bir benzeri açılmakta ve müşterilerimizden kendilerine ait kargonun teslim edilebilmesi için gönderici firmadaki bilgilerinin güncellenmesi istenmektedir. Bu şekilde müşterilerimizin kimlik bilgilerine kolayca ulaşılarak çeşitli mağduriyetlere sebebiyet verilmektedir.

Şirketimiz tarafından hiçbir şekilde bu tür e-postalar gönderilmemektedir.

Müşterilerimizin e-posta ile gelen linkleri tıklamamaları, kendi güvenlikleri ve mağdur olmamaları açısından elzemdir.
Konu hakkında Ulusal Siber Olaylara Müdahale Merkezi'ne bildirimde bulunulmuş ve bilgi güvenliği sistemlerinde gerekli önlemler alınmıştır.

Bu kapsamda Şirketimizile herhangi bir bağlantısı bulunmayan kişi/kişilerin "Tanınmış Marka" statüsünde yer alan PTT marka ve logosunu kullanmaları sonucu ortaya çıkabilecek; Şirketimiz imajının zedelenmesi ve itibarının sarsılması gibi olumsuz durumların gerçekleşmemesini teminen gerekli hukuki girişimler de Şirketimizce yerine getirilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur."

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler