Rahmetle Andı

Rahmetle Andı

Alibeyoğlu, demokrasi ve basın şehitlerini andı - Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, demokrasi şehitleri Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan ile bugün hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Durdemir Bilirdönmez'i rahmetle andığını söyledi

 

Alibeyoğlu, demokrasi ve basın şehitlerini andı 

Kars eski Belediye Başkanı Naif Alibeyoğlu, demokrasi şehitleri Uğur Mumcu ve Ali Gaffar Okkan ile bugün hayatını kaybeden Gazeteci-Yazar Durdemir Bilirdönmez’i rahmetle andığını söyledi.
 
Alibeyoğlu, Diyarbakır Emniyet Müdürlüğü görevini yürüttüğü sırada 24 Ocak 2001 tarihinde uğradığı hain saldırı sonucu 5 polis memuru ile birlikte şehit olan Ali Gaffar Okkan’ın 10. ölüm yıldönümüyle ilgili yayınladığı mesajında, Okkan’ı rahmetle andığını söyledi.
 
Alibeyoğlu, “Merhum Gaffar Okkan’ın; Kars’ta kamu düzeninin sağlanması konusunda gösterdiği çaba ve gayretleri unutmak mümkün değildir. Aynı çabayı ve gayretleri Diyarbakır’da da sürdürmüş ve vatandaşların sevgi ve saygısını kazanmıştır. Merhum Okkan’ı rahmetle anıyoruz. Bizlerde görevde bulunduğumuz süre içinde meclis üyelerinin tamamının oyuyla Havaalanına giden bulvara Ali Gaffar Okkan Bulvarı adını verdik. Ayrıca, Karsspor’a da büyük katkıları ve destekleri olduğundan Karsssopr tesislerine ismini verdik.” dedi.
 
Alibeyoğlu, ölümünün 18. yıldönümünde Uğur Mumcu’yu da saygı ve özlemle andıklarını belirterek, “24 Ocak 1993’te arabasına konulan bomba sonucu hayatını kaybeden Uğur Mumcu’yu saygı ve özlemle anıyoruz. Kararlı, inançlı kişiliği ile bağımsız ve araştırmacı gazeteciliği şahsında birleştiren Mumcu’nun öngörülerinin, bugün de topluma yön gösterdiğini görmekteyiz. Mumcu, yaşamı boyunca, aydınlık, bağımsız ve demokratik bir Türkiye’nin mücadelesini yürüttü; yaşamını da bu uğurda kaybetti. Onun, Atatürk ilke ve devrimlerine, laik demokratik sisteme olan bağlılığı, bugün hepimize inanç ve güç vermektedir.” diye konuştu.
 
Alibeyoğlu son olarak bugün tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden basın duayeni Durdemir Bilirdönmez’i de rahmetle andığını söyledi. Bilirdönmez’in bölge haberciliğine bir soluk getirdiğini ve onlarca gazeteci yetiştirdiğine de dikkat çeken Alibeyoğlu, “Merhum Bilirdönmez, bugün bölgede görev yapan ve önemli konumlarda olan gazetecileri yetiştirmiş ve onlara adeta hocalık etmiştir. Bilirdönmez’in yetiştirdiği gazetecilerden Bedir Altunok Kars’ta İhlas Haber Ajansı (İHA) Bölge Müdürlüğü yapmış ve daha sonra da Kafkas Haber Ajansı (KHA) Genel Müdürlüğünü Kars’ta kurarak bölge haberciliğine soluk getirmiştir. Bilirdönmez gibi değerleri kaybetmek hepimizi üzmektedir. Bilirdönmez’i rahmetle anıyor ve kederli ailesine başsağlığı dileklerimi gönderiyorum.” şeklinde konuştu.
(BA-BA-S) KARS (KHA)

Önceki ve Sonraki Haberler