Ramazan Ne Zaman Başlıyor? Ne Zaman Oruç Tutacağız? İlk Sahur Ne Zaman? İlk Teravi Namazı Ne Zaman?

Ramazan Ne Zaman Başlıyor? Ne Zaman Oruç Tutacağız? İlk Sahur Ne Zaman? İlk Teravi Namazı Ne Zaman?

Müslüman aleminin büyük kıymet verdiği, en kutsal ay olarak gördüğü Ramazan Ayı, ‘’ On Bir Ayın Sultanı’’ kapılara çalmaya hazırlanıyor. İslamın temel ibadeti olan oruç evlerimizi şenlendirecek. Bu sene Ramazan Ayı ne zaman hangi günü başlıyor?

Her yıl olduğu gibi bu yıl da, Ramazan ayının ne zaman başlayacağı merak konusu oldu. Manevi duyguların yoğunlaştığı rahmet, mağrifet ve bereket mevsimi olan Ramazan, ayın kaçında başlayacak? Ramazan ayı müslümanlar için oldukça önemli bir aydır.

Bu ayda dil, nefis, göz kısacası tepeden tırnağa kendimizi kontrol ederiz. Günahlardan uzak durup sevap kazanmaya çalışırız. Hicri Takvime göre C. Ahir ayına, Miladi Takvime göre 10 Mart 2016 Perşembe günü girilecek. Böylece Üç Aylardan ilki olan Receb ayına 8 Nisan 2016 tarihinde girdik. Şaban ayına ise 8 Mayıs 2016 tarihinde girilecek. Peki Ramazan Ayı 2016 yılında hangi tarihe ve güne denk gelecek?İşte konuyla ilgili detaylı bilgiler... 

İslam dünyasında en özel ay olan mübarek ramazan ayı için geri sayım başladı. Peki İlk Oruç ne zaman tutulacak? İlk sahur ve ilk iftar ne zaman idrak edilecek.  

2016 yılı dini günler takvimine göre ylın ilk kandili olan Regaib Kandili'nin 7 Nisan 2016 tarihinde olduğu görülmekte. 2016 yılı üç ayların başlangıcı ise 8 Nisan 2016 tarihinde, 2016 yılı Miraç Kandili 3 Mayıs 2016 tarihinde, 2016 yılı Berat Kandili 21 Mayıs 2016 tarihinde. Ramazan ayına çok az bir süre kaldı.Herkesin sevdikleri ile geçirmeyi planladığı unutulmaz kalabalık iftar sofralarının yaşandığı Ramazan ayı na ne zaman gireceğiz.

Ramazan veya Ramazan ayı Hicri takvime göre yılın dokuzuncu ayı. İslamiyet'te Ramazan, oruç tutma ayıdır ve kutsal kabul edilir. Ramazan, "Ramaza" (çok sıcak olma) kökünden gelir. Bunun nedeni muhtemelen Ramazan orucu ibadeti ilk uygulanmaya başlandığında yaz aylarına tekabül ediyor olmasıdır. Sevan Nişanyan'ın verdiği bilgilere göre Ramazan İslam öncesi Arap ay takviminde Temmuz-ağustos aylarına verilen isimdir.

Bu takvimde aylar 12+1 sistemi (3 yılda bir ilave edilen 1 ay) sayesinde en fazla 30 günlük kaymalarla yılın aynı zamanlarında yaşanmaktaydı.  2016 yılı Ramazan ayı ise 6 Haziran 2016 tarihinde başlayacak. 2016 yılı Kadir Gecesi 1 Temmuz 2016 tarihinde, 2016 yılı Ramazan Bayramı Arefesi 4 Temmuz 2016 tarihinde, 2016 yılı Ramazan Bayramı ise 5-6-7 Temmuz 2016 tarihleri arasında... 

Önceki ve Sonraki Haberler