Rehabilitasyon öğrencilerinin mutlu günü

Rehabilitasyon öğrencilerinin mutlu günü

Kars Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri hazırladıkları mini sergiyle büyük sevinç yaşadılar.

Rehabilitasyon öğrencilerinin mutlu günü

Kars Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü Engelsiz Yaşam ve Bakım Rehabilitasyon Merkezi öğrencileri hazırladıkları mini sergiyle büyük sevinç yaşadılar. Sevinçlerinden yerlerinde duramayan öğrenciler, sergi için öze süslendiler ve kameralar karşısına çıktılar. Heyecanları yüzlerine yansıyan öğrencilerin zaman zaman sevinçten duygulandıkları ve ağladıkları görüldü.

Halk Eğitim Müdürlüğü Çok Amaçlı Salonu”ndaki sergi açılışını Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Aydın Acam, Merkez Müdürü Erol Batu ve kurs hocaları açtılar. Rehabilitasyon öğrencileri kurs hocalarının da yardımıyla hazırladıkları onlarca ürünü beğeniye sundular. Sergide yer alan tablolar, mutfak eşyaları, vazolar, el işlemeleri büyük ilgi gördü. Yaptıkları ürünlerin beğenilmesiyle mutluluktan gözleri dolan öğrenciler duygularını anlatırken bile sevinçlerini ortaya koymayı ihmal etmediler. Öylelikle öğrenciler küçük şeylerle bile ne kadar mutlu olduklarını göstermiş oldular. Öğrenciler konuşmalarında destek çağrılarına de yer verdiler. Yerlerinin ziyaret edilmesini, imkan ve olanakların artırılmasını ve hayatla iç içe olmak için her türlü desteğin sağlanmasını istediler. En çok istedikleri de sergilerinin gezilip görülmesi. Bunu ise daha serginin ilk gününde tattılar ve tem ilgililere teşekkür etiler.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Aydın Acam, “Öncelikle göstermiş olduğunuz ilgiden dolayı sizlere teşekkür ediyorum. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü olarak bağlı kuruluşlarımızın hazırlamış olduğu etkinlikler var. Bu etkinliklerin ilkinde bağlı kuruluşumuz engelsiz yaşam bakım ve rehabilitasyon merkezinde kalan özel gereksinimli bireylerimizin hazırlamış oldukları el işi sergiler var. Bu el işi sergiler içerisinde onların yapmış olduğu mis sabun, örgü, boyama, resim var. 2. si olarak yine bize bağlı kuruluşumuz Halime Arslan Yıldız Erkek Yetiştirme Yurdu”muzun tiyatro kulübü var. Kulübümüz yaklaşık 5 aydır “Oldu mu şimdi” adlı tiyatro üzerinde çalışma yapıyorlar. Bu tiyatroyu bizim Fevzi Paşa Okulu öğretmenlerinden, Cengiz Han Fırtına adlı öğretmenimiz yazmış ve yönetiyor. İlk seansını hep beraber izledik, çok başarılı bulduk. İkincisini de izleyeceğiz. Ben emeklerinden, katkılarından dolayı bütün arkadaşlarıma çok teşekkür ediyorum. Bu tür faaliyetlerimizin amacı kuruluşlarımızda kalan çocuklarımızın sosyal ve kültürel yönlerini daha fazla geliştirmek. Toplumla iç içe yaşatmak, kaynaştırmak. İnşallah başarılı oluruz.” dedi.

Rehabilitasyon Öğrencisi Asiye Karademir, “Bunları biz yaptık. Engelsiz Yaşam Merkezi”nde kalıyoruz. Şapkalar yaptım, lifler yaptım. Bunun için iğne, tel kullandım. Zor bir şey kolay değil yapmak. Hepsi el emeği, göz nuru. Elimizden gelenin en iyisini yapmaya çalıştık.” diye konuştu.

Rehabilitasyon Öğrencisi Emine Gülsüm Şen de, “Hocalarımız sayesinde sergi yaptık. Onlar olmasa bu sergiyi yapamazdık. Çok yardımcı oldular. Boyamalar yaptık. El işlemeleri yaptık. Bu zamana kadar bilmiyorduk, yeni öğrendik. Emek ettik hep beraber. Çok mutluyum, hocalarımızla gurur duyuyorum.” şeklinde konuştu.

Rehabilitasyon Öğrencisi Elif Yıldırım, “Boyamalar yaptım. Önce çizdim sonra guaj boyayla boyadım. 2 ay gibi bir zaman harcadık. Çok uğraştık. Şimdi çok mutluyuz. Herkese çok teşekkür ederim. İnsan herkesi kolay kolay sevmez ama biz valimizi çok seviyoruz. Ona buradan sesleniyorum. Gitseniz de biz sizi çok seviyoruz ve müsait olduğunuz zamanda bekliyoruz ziyaretimize. Gidişinize çok üzüldük. Eşinize ve çocuklarınıza selamlar yolluyorum. Sevgi ve saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Engelsiz Yaşam Merkezi Dikiş Nakış Hocası Aysu Yücel ise, “Çocuklarla beraber burada bir emek verdik. Yaparken çok zorlandık. Malzeme alma imkanımız çok yoktu. Kuruluşlardan destek, yardım bekliyoruz. Sponsorlara ihtiyacımız var. Esnaflarımız bize yardım ederse çok seviniriz. Bu çocukların emeğinin bir karşılığı olmalı. Çocukların tiyatro çalışmaları var. Bu konuda kıyafet sıkıntıları da var. Gösteri kıyafetleri konusunda yardım bekliyorlar. Biz gelsinler çocuklarımızın burada olduğunu görsünler istiyoruz.” dedi.

TİYATRO OYUNUNDA SAHNE ALDILAR

Kars Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü, Kars Halime Arslan Yıldız Erkek Yetiştirme Yurdu Tiyatro Gurubu da “Oldu mu Şimdi” adlı tiyatro oyunu sahneye koydu.

Murat Ayaz”ın yazdığı ve Fevzi Paşa İlköğretim Okulu öğretmeni Cengizhan Fırtına”nın yönetmenliği yaptığı oyun, Halk Eğitim Merkezi Salonunda sahnelendi. Tek perdelik oyunda yetiştirme yurdunda kalan öğrenciler ve yurt personeli görev aldı. Oyuna diğer okullarda öğrenim gören bazı öğrenciler de destek verdi. Salonu dolduran 300”ü aşkın seyircinin beğeni ile izlediği oyunun sonunda Kars Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Aydın Acam, grup adında oyunun yönetmeni Cengizhan Fırtına”ya çiçek verdi. Fırtana”nın doğum günü olması nedeniyle de tüm arkadaşları ve salonu dolduran seyircileri kendisini kutladı.

Kars Valiliği koordinasyonunda, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürlüğü ile Kars Milli Eğitim Müdürlüğü ortaklığında gerçekleştirilen oyunu, Belediye Başkan Vekili Erdinç Erdağı, Aile ve Sosyal Politikalar Müdürü Aydın Acam, İl Müdürü Savaş Düzükyavuz, Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü  Erol Batu,  Halime Arslan  Yıldız Yetiştirme Yurdu Müdürü  Tazer Komoakcı, Milli Eğitim Müdürü Yıldım Alkış ve İl Müftüsü Mehmet Genç de hayranlıkla izledi. kha

Önceki ve Sonraki Haberler