Rektör Kapu, yalanladı!

Rektör Kapu, yalanladı!

Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Eğitim Araştırma ve Uygulama Hastanesi hakkında çıkan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Volkan KARABAĞ

KAÜ Rektörü Prof. Dr. Hüsnü Kapu, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Engin Kılıç ile birlikte yerel ve ulusal basının temsilcileriyle bir araya geldi. düzenlenen toplantıda son günlerde bazı internet sitelerinde 25 doktorun 1 yılda ayrılmadığını son 4 yılda ayrıldığını ve buna karşılık olarak 35 doktorun geldiğini ifade etti.

Rektör Kapu’nun yaptığı açıklamaya şöyle: “Kafkas üniversitesi, önümüzdeki dönemde şehrimizin ve bölgenin daha çok insan ve hayvan sağlığı odaklı bir merkezi olma yönünde çaba sarf etmektedir. Bu bağlamda özellikle Veteriner Fakültemize bağlı 20 milyon yatırım maliyeti olan yeni bir Hayvan hastanesinin ihale işlemleri bitmiştir. Hastanemizin temel atma töreni en kısa sürede inşallah gerçekleştirilecektir. Aynı zamanda Araştırma Hastanemizin ek binasının da ihale süreçleri devam etmektedir.

Tıp Fakültemiz 2006 yılında Atatürk üniversitesi Tıp Fakültesi bünyesinde öğrenci eğitimine başlamış ve 2013 yılından itibaren Kars'ta kendi fakültemizde eğitim ve öğretimine devam etmektedir. Eğitim ve öğretimin bütün süreçleri kendi fakültemizde tamamlanmaktadır.

Araştırma hastanemiz yeni yapılacak ek binasıyla hem yatak kapasitesi artacak ve hem de yeni eğitim alanları oluşturulacaktır.

Hastanemiz bünyesinde Nükleer tıp ve radyasyon onkoloji Klinikleri hasta kabul aşamasına gelmek üzeredir. Hastanemize son bir yılda farklı kademelerden 21 kişi başlamış olup ayrılan insanlar özellikle eğitim veya sağlık özürleri ile ayrılmaktadır. Ve kendilerinin bu tarz haberler ile gündeme gelmelerinden rahatsızlardır. Yıllara göre değerlendirildiğinde son 3 yılda 54 kişi fakültemize başladığı ancak 38 kişinin ayrıldığı görülmektedir. Hastanemiz Üniversite hastaneleri içinde şartları çerçevesinde çalışanlarına performans ödemesini maksimumda tutmaya çalışmaktadır. Son bir yılda bu kalem için ödenen rakam 17 milyondan fazladır.

Ayrıca son bir yılda, maliye bakanlığımızın aktardığı kaynakla hastanemizin birikmiş 38 milyon borcunun 32 milyonu ödenmiştir. Onun için başta Cumhurbaşkanımız olmak üzere, maliye Bakanımıza ve vekillerimize desteklerinden dolayı teşekkür ederim. Mevcut durumda Araştırma Hastanemiz, mali durumu en iyi olan üniversite hastaneleri arasında yer almaktadır.

Tabii ki bazı branşlarda eksikliklerimiz var, bunları da, gerek Sağlık Bakanlığı nezdinde ve gerekse akademik kaynaklardan en kısa sürede tamamlama yönündeki çabalarımız devam etmektedir.”

Önceki ve Sonraki Haberler