Rektör Özcan'dan KESK'e Cevap

Rektör Özcan'dan KESK'e Cevap

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, KESK'in dünkü yaptığı açıklamada rektörün görüşme talebini kabul etmediği yönündeki iddialarına cevaplandırdı ve “Kapımız herkese açık” dedi.

Rektör Özcan'dan KESK'e Cevap

Kars Kafkas Üniversitesi (KAÜ) Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, KESK’in dünkü yaptığı açıklamada rektörün görüşme talebini kabul etmediği yönündeki iddialarına cevaplandırdı ve “Kapımız herkese açık” dedi.

“Yaşanan olaylarda hiç kimsenin burnunun kanamaması için, kim ne katkı sunacaksa herkese kapımız açık.” diyen Rektör Özcan, Kafkas Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, şu ifadeleri kullandı:

“Buna dair gelecek hiçbir desteği kesinlikle esirgemeyiz. O gün burası çok yoğundu, üniversite senatosu toplantı halindeydi. Ardından da İl güvenlik kuruluna katılmamız gerekiyordu. KESK başkanı arkadaşımız herhalde bilmeden bir açıklamada bulundu. Bizden bilgi alabilirdi, bir insan aynı anda birden fazla yerde bulunamaz, daha sonraki bir zamanda gelselerdi mesela şuan gelip deseler ki hocam şöyle bir durum var deselerdi. Bizim kapımız herkese açık bu güne kadar hiç kimseye böyle bir şey yapmadık. Öğrencisinden vatandaşına herkese kapımız açık ve elimizden geldikçe devletimizin, üniversitemizin imkanlarını sunmaya hazırız. Ben görüşmemezlik yapmam ancak belirttiğim gibi o gün yoğunduk, toplantıya vekalet etmesi açısından rektör yardımcısını yönlendirdim, özür dileyerek toplantıdan ayrıldım ve valilikteki toplantıya gittim. Daha uygun bir zamanda gelselerdi asla reddetmezdik. Bu memleketin birlik ve beraberliği için gelebilecek bütün önerilere, yardıma açığız ve elimizden gelen her şeyi yaparız.”

KESK’İN DÜN YAPTIĞI AÇIKLAMA İSE ŞÖYLE:

Kars KESK Şubeler Platformu’nun konuyla ilgili dün yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verilmişti:

“Sendika ve Konfederasyonumuza bu öğrenci çatışmaları il ilgili olarak birçok şikayet ve iddialar ile olayların durdurulması yönünde duyarlı olmaya davet eden bir çok talep gelmiştir. Bu talepler üzerine konfederasyonumuz bir heyet oluşturarak var olan iddialarla ilgili bir araştırma başlattı.  Bunun sonucunda da bizler Kars Valisi, Sayın Eyüp Tepe, Kars Emniyet Müdürü Sayın Ercan Çakmak ve Kafkas Üniversitesi Rektörü Sayın Sami Özcan ile randevu talebinde bulunduk. Bunun üzerinde taleplerimiz Sayın Tepe ve Sayın Çakmak tarafından kabul edilmiş ama Rektör Özcan tarafından geri dönüş olmamıştır. Vali Eyüp Tepe ve Emniyet Müdürümüz Ercan Çakmak, heyetimizin kaygılarını dikkatte aldıklarını ve olaya ciddi bir şekilde yaklaştıklarını tarafımıza bildirmişlerdir. Bu da bizleri son derece mutlu etmiştir. Fakat böylesine son derece önemli bir süreçte ve olayların devam ettiği bir zamanda, Kafkas Üniversitesi Rektörlüğünün randevu talebimize dönmemeleri sendikamızı kaygılandırmıştır.”  kha

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler