Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın 23 Nisan ve Miraç Kandili Mesajı

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın 23 Nisan ve Miraç Kandili Mesajı

Kafkas Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sami Özcan, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve Miraç Kandili nedeniyle bir mesaj yayınladı. Rektör Özcan'ın yayınladığı mesaj şöyle:

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın 23 Nisan Mesajı

Ulusal egemenliğimizin ve var olma mücadelemizin ilk adımı olan  Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş günü, aynı zamanda dünyada çocuklara armağan edilen tek bayram olan 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nın 97. yılını kutlamanın gururunu ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız. "Aziz milletimizin yokluklɑr ve güçlükler içerisinde istiklɑl mücɑdelesinde gösterdiği ɑzim ve kɑrɑrlılık, bugün dɑhɑ çɑğdɑş bir Türkiye için ortɑyɑ koyduğumuz çɑbɑnın dɑ ilhɑm kɑynɑğıdır. Nitekim Mustafa Kemal ATATÜRK’ün, ulusal egemenliğin  varlığını temsil eden Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kuruluş gününü çocuklara bayram olarak armağan etmesi böyle bir anlam taşımaktadır.  Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımız da aynı şuurla hareket ederek bu kutsal emaneti geleceğe taşıyacaklardır.

Bu vesileyle, öncelikle geleceğin gençleri olacak çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı içten duygularımla kutlar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluş yıl dönümünde bu anlamlı günün yaşanmasına vesile olan başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK’e ve şahsında tüm şehitlerimize ve gazilerimize minnetlerimi sunar, Allah’tan rahmet dilerim.

Rektör Prof. Dr. Sami Özcan’ın Miraç Kandili Mesajı

Peygamberimizin bütün insanlığı temsilen Cenab-ı Hakkın yüksek huzuruna kabulü anlamına gelen Miraç Gecesi, Peygamberimizin şahsında,  feyiz ve bereketin coştuğu,  insanlığın önüne açılan sınırsız bir yükseliş ufkudur.

Ülkemizde ve dünyada yaşayan bütün Müslümanların Miraç Kandili’ni tebrik ediyor, bu kandilin İslam  aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine; dünyada yaşanan acı ve göz yaşının yerini kalıcı bir huzur ve barışın almasına vesile olmasını Cenab-ı Hak’tan niyaz ediyorum.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
Önceki ve Sonraki Haberler