Resim Yapmak Kendini Keşfetmenin En güzel Yolu

Resim Yapmak Kendini Keşfetmenin En güzel Yolu

Kars Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4’ncü sınıf öğrencilerinden ‘Kendini Keşfet’ adlı sosyal sorumluluk projesi gerçekleştirdiler. Dereceye giren ilk üç öğrenciye hediyeler verildi.

Volkan KARABAĞ / KARS MANŞET ( ÖZEL HABER)

İmam Hatip Ortaokulu Çok Amaçlı Salonunda 5’nci sınıf öğrencilerine yönelik yapılan sosyal sorumluluk projesi kapsamında ‘Kendini Keşfet’ projesi yapıldı. Proje kapsamında Kars Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4’ncü sınıf öğrencileri İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine resim yaptırdılar. Yapılan resimler jüri karşısına çıkarak derecelendirildi. İlk 3’e giren resim sahipleri KAÜ öğrencileri tarafından ödüllendirilirken, ilk 10’a giren resimler ise Kafkas Üniversitesinde Sosyal Bilgiler Bölümü panosuna asılacak.

Kars Kafkas Üniversitesi Sosyal Bilgiler Öğretmenliği Bölümü 4’ncü sınıf öğrencileri Zelal Acun, Beyhan Aydaş, Neşe Malkoç, Duygu Karaca, Emrah Yıldırım, Özgür Zengin, Cesim Sayhan ‘Kendini Keşfet’ projesini yaparak hayata geçirdiler.

Proje hakkında İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine bilgi veren Zelal Acun, “Projemizin amacı; öğrencilerin düşüncelerinde olan renk, müzik, gülümseme gibi her düşünceyi kağıda dökmek. Bunun için bugün biz ve siz öğrenciler buradayız. Bu projemizden sıkılmanızı değil eğlenerek keyifli bir zaman geçirmenizi temenni ediyorum. İlk 3’e giren resimlere bizim hediyemiz olacak, ilk 10’a girenleri ise biz üniversitemizde panolara asacağız ve herkes görecek.” dedi.

Sosyal Bilimler Enstitü Müdürü Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Yaşar Kop ise, Bu görmüş olduğunuz öğrenciler benim öğrencilerim ama son sınıf öğrencilerim. Bunlar en fazla 2 ay sonra inşallah Türkiye’nin herhangi bir okulunda öğretmen olarak karşınıza çıkacak. Bunlar bize hocam biz bir proje yapacağız amacımız da şu dediklerinde ben çok sevindim. Niye? Çünkü projenin adı çok güzel ‘Kendini Keşfet’. Bizde bir özellik vardır; çalışkan olan öğrencilere şiir okutuyoruz, çalışkan olan öğrencilere resim yaptırıyoruz, çalışkan olan öğrenciye kompozisyon yazdırıyoruz ama maalesef hiç kimsenin gerçek yeteneğini keşfettirmiyoruz. Amacımız şu; belki evinizde ben küçükken resim yaparken bana kızarlardı, amandır boyayı dökersin, amandır halıyı batırırsın, amandır kaleminle masayı çizersin ama şimdi siz burada gönlünüzce, aklınızdan geçen, yapmayı çok istediğiniz, gitmeyi çok istediğiniz, hayalinizin en doruğuna koyduğunuz, keşfetmek istediğiniz ne ise onları kağıtlara dökeceksiniz ve sonrasında jürimiz tarafından en güzel resim ödüllendirilecek. Ama aslında hepiniz şimdiden birincisiniz. Niye siz hepiniz birincisiniz? Amaç şu; amaç cesaret. Ben yapabilirim diyen insan, zaten ben keşfedebilirim diyen insan zaten birinci insandır. Bizler bilmiyor muyuz? Eğer en basitinden Gazi Ahmet Muhtar Paşa Konağına çok yakınsınız, şayet o ‘ben düşmanı tek başıma yenebilirim’ diye düşünmeseydi biz Rusları durdurabilir miydik. Eğer Mustafa Kemal Atatürk hiç bir şey yokken ‘ben bu ülkeyi silah arkadaşlarımla, Kürdüyle, Türküyle, Lazıyla, Çerkeziyle hep beraber kurtarabilirim’ düşüncesinde olmasaydı bu ülke olabilir miydi. O yüzden sizler zaten buraya gelerek hepiniz birinci olmayı hak ettiniz. Şimdi sizden tek ricamız birazdan bu yaptığımız etkinlik gazetelerde de yer alacak, siz annenize ‘anne bak ben büyük bir ressammışım ki gazetelerde de boy boy çıktım.’ ve bu hepiniz için de geçerli olmuş olacak.” şeklinde konuştu.

İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Emin Gayıralan ise, “Okulumuzun 2016-2017 eğitim-öğretim yılı yazılıları ve TEOG sınavı bitti. Özellikle 5’nci sınıfa yeni başlayan İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerinin kendi aralarında kaynaşmalarını sağlamak açısından Resim ve Teknoloji – Tasarım Dersinde öğrenciler birlikte ve beraber o anda doğaçlama o an aklına gelen duygu ve düşünceleri resmetmelerini istedik. Bu çalışmayı Kafkas Üniversitesi ile birlikte yapmaya çalışıyoruz. Özellikle Kafkas Üniversitesinden gelen stajyer öğrencilerimiz var 4’ncü sınıf öğrencilerimizle birlikte yapıyoruz. Gayemiz öğrencilerin Resim ve Teknoloji – Tasarım Dersinde yaptıkları şeyleri bir de beraber yapıp eğlenmelerini sağlamak. Ayrıca Kafkas Üniversitesi öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ediyoruz.” diye konuştu.

Yaklaşık 1 saat süren resim çizme projesi sonucunda 45 resim çizildi. Çizilen resimler jüri karşısına çıkarak derecelendirildi. Dereceye girerek birinci olan resim 5/C sınıfı öğrencilerinden Ayşe Gül’ün resmi olurken, ikinci 5/B sınıfı öğrencilerinden Yağmur Yıldız’ın, üçüncü ise 5/A sınıfı öğrencilerinden Fatmanur Karaçar’ın resmi oldu.

resim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(1).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(2).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(3).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(4).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(5).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(6).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(7).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(8).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(9).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(10).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(11).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(12).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(13).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(14).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(15).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(16).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(17).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(19).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(20).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(18)-001.jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(21).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(22).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(23).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(24).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(25).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(26).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(27).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(32).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(31).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(28).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(29).jpgresim-yapmak-kendini-kesfetmenin-en-guzel-yolu-(30).jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler