Sağlık İçin Hareket Et Günü

Sağlık İçin Hareket Et Günü

İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Karakaya yaptığı basın açıklamasında; fiziksel aktivitenin, kas ve eklemleri kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlandığını ifade etti.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından bulaşıcı olmayan hastalıkların önlenmesinde fiziksel aktivitenin yararları konusunda toplum bilincini oluşturmak, iyi uygulamalara dikkat çekmek, sağlıklı davranışları ve yaşam tarzlarını teşvik etmek için 10 Mayıs günü “Sağlık için Hareket Et Günü” olarak belirlenmiştir.

Hareketsiz yaşam modern toplum için en önemli sağlık problemi durumundadır. Meme ve kolon kanserinin yaklaşık 1/4 ‘nün diyabetin ve iskemik kalp hastalığının 1/3’nün ana nedeninin fiziksel hastalık olduğu tahmin edilmektedir.

Bu kapsamda Halk Sağlığı Müdürlüğü, Gençlik Spor ve İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organize edilen 10 Mayıs  Dünya Sağlık İçin Hareket Et Yürüyüşü Programı İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Karakaya, Şube Müdürleri ve personellerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Programda İl Sağlık Müdür Yardımcısı Dr. Serhat Karakaya yaptığı basın açıklamasında; fiziksel aktivitenin, kas ve eklemleri kullanarak enerji tüketimi ile gerçekleşen herhangi bir bedensel hareket olarak tanımlandığını ifade etti.

Kronik hastalıkların ortak risk faktörlerinden birisi olan fiziksel inaktivitenin (hareketsizlik), dünya genelindeki ölüme neden olan risk faktörleri sıralamasında dördüncü sırada yer aldığını aktaran Karakaya şunları kaydetti:  Sağlığın korunması ve geliştirilmesi için haftada 150 dakikalık (haftanın 5 günü 30 dakikalık) orta şiddette bir egzersiz yetişkinler açısından yeterlidir. 1-4 yaş arası çocuklar, gün içinde farklı şiddetlerde toplam 180 dakikalık fiziksel aktivite yapmalıdırlar. Günlük yaşamı mümkün olduğunca aktif geçirmek sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. Daha fazla yarar elde edebilmek ve sağlığı koruyup geliştirebilmek için fiziksel aktiviteler düzenli olarak yapılmalı ve yaşamın bir parçası haline getirilmelidir.”

saglik-icin-hareket-et-gunu-(2).jpgsaglik-icin-hareket-et-gunu-(1)-001.jpg

Kaynak:Haber Kaynağı

Önceki ve Sonraki Haberler