Sağlık-Sen Üyelerinden Kadınlar Gününde Anlamlı Ziyaret

Sağlık-Sen Üyelerinden Kadınlar Gününde Anlamlı Ziyaret

Türk Sağlık Sen Ardahan Şube Başkanı Ramazan Sancar, ’’Süslü Cümleler İle Kıymetli Vakitler Heba Edilmektedir.’’ dedi.

Türk Sağlık Sen Ardahan Şube Başkanı Ramazan Sancar, 8 Mart Dünya Kadınlar Gününde Ardahan Devlet hastanesine ziyarette bulundu. Sancar, ziyaret kapsamında kadın çalışanlara karanfil verirken, çalışanların sorunlarını da dinledi.

Sancar; "Ülkemizde çok önemli meseleleri bir güne sıkıştırmak gibi bir genel kabul vardır. 3 Aralıkta Engelli vatandaşlarımız, 24 Kasımda öğretmenlerimizi, 14 Martta sağlık çalışanlarımızı, 8 martta da kadınlarımızı gündemin en ön sırasına getirilir, bir gün konuşulur ve sonra ne yazık ki unutulur. Diyen Çeker; Böylesine kurulu bir düzen içerisinde ise ne yazık ki sorunların çözümünde mesafe almakta asla mümkün değildir." dedi.

Şube Başkanı Sancar; "Günü birlik sözler, yarına hatırlanmayacak vaatler ve süslü cümleler ile kıymetli vakitler heba edilmektedir. Bu önemli günleri sorunların çözümü için somut adımların atıldığı günler olarak görmek temel beklentidir. Dedi. Çeker; Ülkemiz bu sene kadına yönelik şiddetin ve cinayetin tahammül edilemez bir düzeye ulaştığı bir hal ile 8 Martı karşılamaktadır. Bir yıl içerisinde 300’e yakın kadının cinayete kurban gitmiştir. Dedi. Çeker; Neredeyse her gün kadına yönelik şiddet, taciz ve tecavüz haberleri yurdun dört bir yanından gelmektedir. Diyen Çeker; Tarihi köklerinde kadının ayrı bir değeri ve önemi olan medeniyetimiz bugün içine düştüğü bu durumdan mutlak suretle kurtulmalıdır. Dedi.

Sömürülen, Güvencesiz Çalışmaya En Fazla Mahkum Edilen Kadınlarımızdır

Şube Başkanı Sancar; "Kadınlarımızın sosyal hayatta karşılaştıkları sorunların yayında çalışma hayatında da sıkıntılar yaşamaktadırlar. Türkiye’de iş gücü piyasasında emeği en fazla sömürülen, güvencesiz çalışmaya en fazla mahkum edilen kadınlarımızdır. Diyen Çeker; Tekstil atölyelerinde, temizlik işlerinde, tarım işçiliğinde yemek şirketlerinde ve belediyelerin taşeronluk yapan firmalarda en çok ezilen düşük ücrete mahkum edilen ve iş güvencesiz olarak çalıştırılan kadınlarımızdır. Dedi. Çeker; İş yerlerinin küçülmeye giderken önce kadınların işten çıkarılması ile başlamaları gibi birçok olumsuzlukta kadının çalışma hayatında yakasını bırakmayan sıkıntılardır. Bugün Türkiye’de nüfusun yarısı kadınlardan oluşurken istihdamda ne yazık ki oranları yüzde 27’dir. Diyen Çeker; Avrupa Birliği üye ülkelerinin istihdam oranı incelendiğinde; 2013 yılında kadın istihdam oranının en yüksek olduğu ülke %72,5 ile İsveç iken en düşük olduğu ülke %39,9 ile Yunanistan’dır. Avrupa Birliği üye ülkelerinin (28 ülke) ortalama kadın istihdam oranı ise %58,8’dir. Yani ülkemiz bu ortalamaların ancak yarısına ulaşabilmiştir" diye konuştu.

Önceki ve Sonraki Haberler