Sağlık Turizminde Atatürk Üniversitesi ve Azerbaycan Yeni Bir Sayfa Açıyor

Sağlık Turizminde Atatürk Üniversitesi ve Azerbaycan Yeni Bir Sayfa Açıyor

Azerbaycan Cumhuriyeti Kars Başkonsolosu Nuru Guliyev, Erzurum’un düşman işgalinden kurtuluşunun 99.yıldönümü nedeniyle geldiği Erzurum’da Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ömer Çomaklı’yı makamında ziyaret etti.

Ziyarette Başkonsolos Guliyev, Rektör Çomaklı ile fikir alışverişinde bulunarak iki ülke üniversiteleri arasında geliştirilebilecek ortak projeler hakkında görüştü.

Atatürk Üniversitesi olarak, Azerbaycan üniversitelerinin ihtiyaç duyduğu her alanda yardımcı olabileceklerini belirten Rektör Çomaklı, iki ülke arasındaki işbirliğini güçlü bir biçimde geliştirerek sürdüreceklerini söyledi.

Üniversite hastanesinde yapılan ileri düzey sağlık hizmetlerinin(Organ Nakli, Kalp Merkezi, Kemik iliği Nakli, Tüp Bebek Ünitesi, Hiberbarik Oksijen Tedavisi, ) tanıtılması için Azerbaycan’da bir ofis kurulacağını ifade eden Prof. Dr. Ömer Çomaklı, bu merkezlerin, iki kardeş ülke olan Azerbaycan ve Nahcivan’dan gelen tüm hastalara en iyi hizmeti vereceklerini belirtti.

Sağlık Turizmi alanında, hedeflerinin öncelikle kardeş ülke olan Azerbaycan ile işbirliği yaparak bu anlamda ilk adımı atmak olduğunu ifade eden Çomaklı, bu projelerin yakın zamanda hayata geçirileceğini aktardı. Ayrıca ulaşım konusunda karşılıklı uçak seferlerinin başlatılması hususunda da görüşmelerin olduğunu kaydetti.

Ziyaretin çok verimli geçtiğini ifade ederek memnuniyetini dile getiren Başkonsolos Guliyev, en kısa zamanda projelerle birlikte yeni yatırımların da hayata geçirilmesini sağlayarak, işbirliklerinin devam edeceğine vurgu yaptı.

Önceki ve Sonraki Haberler