Sahte para ele geçirildi

Sahte para ele geçirildi

Kars Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü'nce yapılan çalışmalarda 8 adet 5 TL'lik sahte para ele geçirildi.

Sahte para ele geçirildi

Kars Emniyet Müdürlüğümüz Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü’nce yapılan çalışmalarda 8 adet 5 TL’lik sahte para ele geçirildi.

Sahte para ile mücadele kapsamında yapılan çalışmalarda; 23 Aralık 2014 günü durumundan şüphelenilen M.D (1984-erkek) isimli şahsın üzerinde arama yapıldı. Yapılan aramada, 8 adet B212759086 seri numaralı sahte olduğu değerlendirilen 5 TL’lik banknot ele geçirildi. Şüpheli hakkında piyasaya sahte para sürmek suçundan yasal işlem yapıldı.

Emniyetten yapılan açıklamada, “Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce sahte para olaylarına yönelik hassasiyetle çalışılmakta olup, polisiye tedbirlerin yanında, vatandaşlarımızın da bu hususta duyarlı olarak, 5 TL paralar üzerinde dikkatli olmaları, bu tür sahte para olaylarına rastlamaları durumunda vakit geçirmeksizin 155 Polis imdat hattını arayarak bilgi vermeleri, kamuoyuna saygıyla duyurulur.” denildi. 

Önceki ve Sonraki Haberler