Sahte veteriner dehşeti

Sahte veteriner dehşeti

Şile’de kendini veteriner olarak tanıtan bir kişinin, birçok hayvana son derece sağlıksız ve hijyen dışı bir ortamda ücret karşılığı aşı, bakım ve tedavi yaptığı, hatta bazı hayvanları öldürdüğü öne sürüldü.

 

Sahte veterinerin hayvanlara bakım yaptığı yerde çekilen görüntüler ise dehşete düşürdü. Olay, Şile’nin Doğancılı köyünde meydana geldi. İddiaya göre, Sokak Hayvanlarını Koruma Yaşatma Rehabilitasyon ve Eğitim Derneği’ne (SOHAYKO), köyde yaşayan ve kendini veteriner olarak tanıtan Ömer Faruk K.’nın (40) sahte veteriner olduğu ve bakarken öldürdüğü hayvanları üst üste gömdüğü yönünde ihbar geldi. Gelen ihbara göre Ömer Faruk K.’nın hayvanların sağlığını hiçe sayarak, rastgele aşı ve tedavi yaptığı, hatta bahçesinde bulunan meşe ağacının dibine 10-15 tane hayvan gömdüğü iddia edildi. Bunun üzerine şahsın yaşadığı yere giden SOHAYKO Derneği Başkanı Elçin Yasin Yılmaz, gördüğü manzara karşısında şok oldu.

Olayı anlatan Elçin Yasin Yılmaz, “Derneğimize bir ihbar geldi, geçtiğimiz hafta içerisinde. Biz de, konunun çevre sağlığı, insan sağlığı ve hayvan sağlığını ilgilendirdiği için kaymakamlığımıza bilgi verdik. Akabinde de gidip çekimlerimizi yaptık. Fotoğraf çıktılarını alarak, kaymakamlık makamına sunduk. Durum çok vahimdi. Hayvanların durumu oldukça kötüydü. Biz gittiğimizde, gördüğümüzde bir tane ileri derece uyuz köpeği vardı. İleri derecede rahatsız olan, hareket edemeyen köpekleri tespit ettik” dedi.

Durumu belediyeye ilettiklerini anlatan Yılmaz, “Şile Belediyesi’ne bilgi verdik konuyla ilgili. Şile Belediyesi Veterinerlik İşleri konuyla ilgilendi, hayvanları güvenli bölgelere çektiler. İnsanlar bu adama kedi, köpek teslim ediyorlar ama kesinlikle yanlış yapıyorlar. Bazı vatandaşlarımız ücret almadığını söylerken, bazı vatandaşlarımız ücret aldığını söylüyor” dedi.

Şahsın şu an kayıp olduğunu söyleyen Yılmaz, “Biz geçtiğimiz hafta Şile Kaymakamlığı’na dilekçe verdik. Nasıl olduysa yıllardır orada durup, oradan uzaklaşmayan adam, Pazar günü apar topar kendisini Pelitli diye öğrendiğimiz bir bölgeye götürdü. Giderken hayvanların hiçbirini almadı. Biz konunun hala takipçisiyiz” diye konuştu.

Gördüğü manzarayı kamerayla kaydeden Elçin Yasin Yılmaz, “Hasta hayvanlar ve ölü hayvanlar vardı. Bölge çok kötü durumdaydı. Hayvanların durumları, gördüğümüz zaman genel manzara her şeyi etkiliyor. Bahçesindeki meşe ağacının dibine, köylünün söylemesine göre, 10-15 tane kedi, köpek gömmüş bu adam. Yani bu hayvanlar nasıl öldü, eceliyle mi öldüler, trafik kazasında mı öldüler, kendisi yanlış tedavi yaptı mı öldüler, bunların hiçbirini bilemiyoruz. Bunların araştırılması gerekiyor’ dedi.
Elçin Yasin Yılmaz, olayla ilgili jandarmanın tutanak tuttuğunu ve savcılığa suç duyurusunda bulunacaklarını söyledi. 

Önceki ve Sonraki Haberler