ŞAİKO YÜKSELİYOR

ŞAİKO YÜKSELİYOR

(ŞAİKO) UYGULAMALARIYLA GÖZ DOLDURUYOR

ŞAİKO YÜKSELİYOR

ŞEHİT ALBAY İBRAHİM KARAOĞLANOĞLU İLKÖĞRETİM YATILI BÖLGE OKULU (ŞAİKO) UYGULAMALARIYLA GÖZ DOLDURUYOR    

  Şehit Albay İbrahim Karaoğlanoğlu Yatılı İlköğretim Bölge Okulu (ŞAİKO) son 3 yıldan bu yana gözle görülür bir ilerleme kaydederek; idare, öğretmen, veli ve öğrenci işbirliği ile her geçen yıl çıtasını daha fazla yükseltmenin mutluluğunu yaşıyor.

  ŞAİKO, eğitimde yükselişin yanısıra sosyal faaliyetlerde de, hemen her dalda yer alarak, okulu sosyal olarak da en iyi yerlere çıkarmayı hedefliyor. Okulun hatırı sayılır yükselişindeki en büyük paya sahip olan Trabzonlu Okul Müdürü Kasım Katırcı, il genelinde sıralamalarda genellikle son sıralarda yer alan kısık sesli öğrencilerden oluşan bir okuldan, ayağı yere sağlam basan, yeri geldiğinde haykıran, geleceği parlak öğrenciler yetiştirmek için olağanüstü bir gayret sarf ediyor. Okula adeta taze kan getiren müdürün yanısıra özverili, disiplinli, çalışkan ve başarılı 26 öğretmen de ders saatlerinin yanı sıra kendi saatlerinden ödün vererek öğrencileri hayata hazırlıyor.

  DEVRİM NİTELİĞİNDE UYGULAMALAR

  3 yıl önce Anadolu Liselerine sadece bir öğrenci verebilen okul, geçen yıl 30’a yakın öğrenci vermenin gururunu yaşadı. Okul kıyafetleri birinci sınıflardan başlamak üzere değişerek daha rahat bir hareket adına ceket kaldırıldı. Ders ziline değil, İstiklal Marşı yada Andımıza geciken öğrenci geç kalmış sayıldı.

  Birinci sınıflar dahil birçok sınıfa ders bitiminde ücretsiz olarak kurs verilmekte. 554 öğrenci ve18 derslikli okul, temizliğiyle de parmak ısırtıyor. Okula gelmeyen ya da geç kalan öğrencinin evine telefonla haber verilmesi gibi duyarlılığın yanı sıra okulda, velilerin kendi aralarında yaptığı perde, örtü gibi basit harcama dışında asla para toplanma olayının olmaması ve internette ödev uygulamasının kesin yasaklar arasında olması ise öğrenciyi kütüphanelere yönlendirmenin takdir edilecek örneği.  

  Müdür Odası için ayrılmış geniş odayı reddederek küçük bir odayı kendisine ayırıp geniş odayı il dışından getirttiği rahat sandalye ve araç gereçle öğrencilerine bilgisayar ve toplantı odası yaptıran Kasım Katırcı’yı, okulun her köşesinde her dakika denetim yaparken görebilirsiniz.

  Disiplin, tertip, temizlik ve sosyal olmanın başarı için sağlam basamaklar olduğuna inanan ŞAİKO idareci ve öğretmenleri bu nedenle veli işbirliğinin de önemine sık sık değinip velilerle beraber öğrencileri yarınlara hazırlıyor. 

  YURT DIŞI GEZİ İSTEMEDİLER “OKULA YARDIM” DEDİLER

  Geçen yıl bir yarışmada birinci olan ŞAİKO öğretmenleri kazandıkları bedava yurt dışı gezisini reddettiler.Yapılacak masrafın maddi karşılığının okul ihtiyaçlarına harcanmasını valilikten talep edip “Önce Öğrencilerimiz” diyerek örnek bir davranış sergilediler.

  Örnek uygulamalarla göz doldurmaya devam eden Şehit Albay İbrahim Karoğlanoğlu İlköğretim Yatılı Bölge Okulu, merkezi sistemle okula kayıt yapılan öğrencilerin tereddütlü velileri, okulun idareci ve öğretmenlerini tanıyıp, disiplin ve çalışmaları gördükçe çocuklarını güvenilir ellere emanet etmenin rahatlığını yaşıyor.

Önceki ve Sonraki Haberler