Sakal Kavgası Ölümle Bitti

Sakal Kavgası Ölümle Bitti

Bursa’da bir otomobil fabrikasında sakalını kesmesi için uyardığı kaporta işçisi tarafından darp edilip komaya girdiği iddia edilen bölüm şefi 7 günlük hayat savaşını kaybetti.

Beyin ölümü gerçekleşen bir çocuk babası 36 yaşındaki şef Nihat Sevinç’in eşine vasiyeti üzerine organları bağışlandı.

Edinilen bilgiye göre, merkez Nilüfer ilçesindeki otomobil fabrikasında geçtiğimiz hafta meydana gelen olayda, 2006 yılından bu yana aynı fabrikada çalışan Kaporta Bölüm Şefi Nihat Sevinç, bir yıl önce işe giren kaporta işçisi Fatih A.'yı iddiaya göre sakalını kesmesi hususunda uyardı. Çıkan sözlü tartışmanın ardından iddiaya göre Fatih A.'nın yumruk darbeleriyle yere düşüp kafasını çarpan Sevinç ambulans ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırıldı. Olay sonrası gözaltına alınan Fatih A. ise çıkartıldığı nöbetçi mahkemece tarafından tutuklandı.

ORGANLARININ BAĞIŞLANMASINI EŞİNE VASİYET ETMİŞ
Uludağ Üniversitesi Beyin Cerrahi Yoğun Bakım Ünitesi’nde tedavisi devam eden Nihat Sevinç’in dün akşam üzeri beyin ölümü gerçekleşti. Bir çocuk babası Sevinç’in bir süre önce eşine "ölürsem organlarımın bağışlanmasına izin ver" dediği ve bunun üzerine organlarının bağışlandığı öğrenildi. Nihat Sevinç’in karaciğeri ve iki böbreği Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'nde organ sırası bekleyen başka hastalara nakledilmek üzere alındı. Yapılan operasyonun ardından Nihat Sevinç’in cesedi otopsi için Adli Tıp Morgu’na kaldırıldı.

BUGÜNLERİ TAHMİN ETMİŞ SANKİ
Talihsiz olayın ardından açıklama yapan Nihat Sevinç'in yakınları, genç yaşta kaybettikleri yakınlarının acısını yaşadıklarını belirtirken, olaya sebebiyet verenlerin cezalandırılmasını istedi. Nihat'ın hayattayken bir çok kez organ bağışının önemine vurgu yaptığını belirten dayısı Ceylan Aydın, “Nihat’ın organlarının bağışlanması kendi talebiymiş. Daha önceden bu günleri tahmin edercesine karısına vasiyette bulunmuş. Bu dünyada cani bir şekilde yaşayanlara adeta ders olsun diye organlarını bağışlamış. O "başkalarını yaşatacağım" diye yaşayan yürekli bir çocuktu. Nihat'ın bu son isteğini yerine getirerek böbrek ve karaciğerini bağışladık. Umarız nakil yapılan hastalar sağlığına kavuşur" dedi.
Nil isminde 4,5 yaşında kızı olan Nihat Sevinç’in cenazesi, bugün Altınşehir Cami'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Hamitler Mezarlığı'na defnedilecek

Önceki ve Sonraki Haberler