Şampiyon İl Özel İdaresi

Şampiyon İl Özel İdaresi

Kars Belediyesi Amatör Futbol Takımı ile İl Özel İdaresi Amatör Futbol Takımı’nın final müsabakasında gülen taraf İl Özel İdaresi oldu.

Türkiye Futbol Federasyonu 2016 Kurumlar arası Amatör Futsal Ligi Kars’ta 8 takımın katılımıyla gerçekleştirildi. Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanlığı’nca organize edilen müsabakalar birbirinden çekişmeli maçlara sahne oldu.

Kars’ta 8 kurumun amatör futbol takımlarının mücadele verdiği lig, Kars Belediyesi Amatör Futbol Takımı ile İl Özel İdaresi Amatör Futbol Takımı’nın final müsabakasıyla sona erdi. Kars Belediyesi Amatör Futbol Takımı ile İl Özel İdaresi Amatör Futbol Takımı’nın final müsabakası adına yakışır tempoda gerçekleşti. Kafkas Üniversitesi spor salonunda gerçekleşen müsabakayı Kars Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Bedel, Kars Gençlik ve Spor İl Müdürü Gürsel Polat, Kars Amatör Spor Kulüpleri Genel Başkanı Burhan Taş, Gazikarsspor Başkanı Muhammet Karahal da takip etti.

Maçın tamamında başa baş performans sergileyen iki takımda normal sürede 5’er gol atarak eşitliği bozamadı. Uzatmalara taşınan maçın ilk yarısında kırmızı kart gören İl Özel İdaresi kalecisi takımını bir kişi eksik bıraksa da ilk uzatma yarısında karşılıklı birer gol atıldı. Futsal kuralları dahilinde kırmızı kart yiyen oyuncu süreyi doldursa dahi tekrar maça dönemediğinden kalecisiz kalan Özel İdare ekibinden bir oyuncu uzatmaların ikinci yarısında kaleye girdi. 2. yarıda da birer gol atan iki takım maçı; 7-7’lik skorla penaltılara taşıdı. Penaltı atışlarında rakibi karşısında üstünlüğü sağlamayı başaran İl Özel İdaresi Amatör Futbol Takımı, şampiyon olarak Kars’ı temsil etme hakkı kazandı.

Penaltı atışları sonrası şampiyonluk sevincini İl Özel İdaresi Kulüp Başkanı Tuncay Antunterim ile birlikte kutlayan sporcular, Kulüp Başkanı’nın kendilerine büyük ölçüde manevi bir güç kattığına dikkat çektiler ve şampiyonluğu ona armağan ettiklerini kaydettiler.

Müsabaka sonunda takımlara kupalarını takdim eden Kars Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Genel Başkanı Burhan Taş, “Çok çekişmeli bir final müsabakasına şahit olduk. İki takımda birbirinden güzel performans sergilediler ve seyir zevki yüksek olan bir maç çıkardılar ortaya. Uzatmalara taşınan maçta eşitlik bozulmadı ve şampiyon penaltı atışlarıyla belirlendi. Bu sonuca göre de şampiyon olan İl Özel İdaresi Amatör Futbol Takımı ilimizi Türkiye Şampiyonası’nda temsil edecek. Şimdiden sporculara ve teknik heyete başarılar diliyor, inanıyorum ki ilimiz için güzel bir sonuçla geri döneceklerdir.” dedi.

Sporcularının ortaya koyduğu performanstan büyük memnuniyet duyduğunu dile getiren İl Özel İdaresi Kulüp Başkanı Tuncay Antunterim ise; “3 yıldır amatör futbol müsabakalarında mücadele ediyoruz, bu yıl da ilk defa futsalda mücadele ettik. Şampiyonlukla sonuçlandırdığımız bu ilki ilimiz içinde büyük bir başarıyla taçlandırmak istiyoruz. Zorlu bir müsabakaydı, penaltılarla kazandık, kalecimiz atıldı ve yerine giren oyuncumuz kalede çok iyi performans sergiledi. Sporcularımızın gayretle oynayıp kazandığını düşünüyorum. Rakibimizi de ortaya koydukları performanstan dolayı tebrik ediyorum.” ifadelerini kullanarak, Türkiye Şampiyonası’nda Kars’ı temsil etmeye hak kazanan sporcularını sonuna kadar güvendiğinin altını çizdi.


kha

Önceki ve Sonraki Haberler