Samsun’da kumar baskını

Samsun’da kumar baskını

SAMSUN (İHA) – Samsun'da polis ve jandarma ekipleri tarafından 3 ayrı yere yapılan baskınlarda kumar oynayan ve oynatan şahıslar hakkında idari işlemler...

SAMSUN (İHA) – Samsun'da polis ve jandarma ekipleri tarafından 3 ayrı yere yapılan baskınlarda kumar oynayan ve oynatan şahıslar hakkında idari işlemler yapıldı.

Samsun Valiliği İl Jandarma Komutanlığı Çarşamba İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerince yapılan çalışma neticesinde Çarşamba İlçesi Karaağaç Mahallesi'nde 3 Aralık tarihinde şüpheli 1 şahsın kumar oynanması için yer ve imkân sağladığının tespit edilmesi üzerine aynı gün yapılan arama neticesinde oyun oynatılan iskambil kâğıtlarına el konuldu. Şüpheli 1 şahıs hakkında 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre kumar oynamaya yer ve imkan sağlama suçundan adli işlem başlatıldı. 12 şahıs hakkında ise kişi başı 3 bin 150 TL olmak üzere toplam 37 bin 800 TL idari para cezası uygulandı.

Çarşamba İlçe Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekiplerince yapılan 2 çalışmada ise bir şahsın kiralamış olduğu ikamette kumar oynatıldığı bilgisi üzerine 1 Aralık günü yapılan aramada, kahvehane şeklinde düzenlenen ikamette 7 şahsın oyun oynadığı görüldü. İkamette yapılan aramada 13 deste iskambil kağıdı, 3 adet yazboz defteri ele geçirildi. Kumar oynatılmasına yer ve imkan sağlayan şahsa adli işlem yapılarak idari para cezası tanzim edildi. İkamette bulunan 7 şahsa toplam 22 bin 260 TL idari para cezası uygulandı.

Yine başka bir şahsın kiralamış olduğu ikamette kumar oynatıldığı bilgisi üzerine 2 Aralık günü ikamette arama yapıldı. Kahvehane olarak düzenlenen ikamette 7 kişinin oyun oynadığı, 5 kişinin ise çatı kısmında gizlendiği görüldü. Yapılan aramada 12 deste açılmamış oyun kağıdı, 18 deste açılmış oyun kağıdı ve 3 adet yazboz defteri ele geçirildi. Kumar oynatılmasına yer ve imkan sağlayan 2 şahsa gerekli adli işlem yapıldı. İkamette bulunan 12 şahsa toplam 38 bin 160 TL idari para cezası uygulandı.

Samsun’da kumar baskını

Samsun’da kumar baskını

Samsun’da kumar baskını

Önceki ve Sonraki Haberler