Sanayi mobeselendi!

Sanayi mobeselendi!

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)'nın ortaklaşa düzenlediği proje hayata geçirildi.

Sanayi mobeselendi!

Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Müdürlüğü ile Serhat Kalkınma Ajansı (SERKA)’nın ortaklaşa düzenlediği proje hayata geçirildi. Yaklaşık 20 gün önce başlatılan MOBESE montaj çalışmaları tamamlanarak Sanayi Bölgesi, stratejik anlamda önemli sayılan muhtelif yerlere kovuşturulan MOBESE kameralarının test kayıtları başladı.

Parmak izi tanıma sistemiyle güvenlik odasına girilen sanayi sitesini izleme merkezinde 2 kişi görev yapacak. Bu kişiler vardiya sistemiyle 29 dijital kamara ile 24 saat sanayi de gözetim yapmış olacak.

Kars Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Filiz Çalış ise SERKA ile ortaklaşa yapılan bu projenin 200 bin TL’ye mal olduğunu belirterek bu konuda yapılan çalışmanın Valilik tarafından yürütüldüğünü açıkladı.

Sanayi bölgesinde asayişi sağlamak adına 28 adet kamera ile 24 saat gözetim ve kayıt yapılacağını da açıklayan Müdüre Çalış: “Sanayide 28 kamera ile bir adette kayıt odası bulunmaktadır. Bir tanede oda da bulunmaktadır. Bu projenin finansmanı Serhat Kalkınma Ajansı tarafından sağlanmaktadır. Şuan yüklenici firma test çalışması yapılmaktadır. Stratejik açıdan ne kadar önemli nokta varsa hepsini şuan da görür vaziyetteyiz. Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü olarak projeyi yazdık. Personellerle beraber gerçekleştirdik. Projemiz, Serhat Kalkınma Ajansında Doğu Anadolu bölgesinde birinci oldu. Projemizin ortağı yoktur. Tamamen başta sayın valimizin destekleriyle ve yönetim kurulu üyelerimizin destekleri ile gerçekleştirilmiştir. Toplam 200 bin TL’ye mal oldu. Resmi açılışımız bayramdan sonra yapacağız. Açılışımıza değerli büyüklerimizi de davet edeceğiz.” Dedi.

Sistem ile ilgili olarak teknik bilgi veren İzmir Firması, Grup Teknik Güvenlikten Elektronik Güvenlik Sistemleri sorumlusu Engin Boz da güvenlik anlamında sanayi sitesinin artık gözetim altında olacağına dikkat çekerek 28 adat dijital ve 2 piksel özelliği olan kameraların kurulma aşamasının tamamlandığını ve deneme kayıtlarının başladığını söyledi.

Sistemin ileri teknoloji ürünü olduğunu da belirten Boz:  “sistemimiz, 2 mp hareketli 360 derece dönüp ve zum yapabilen bir kabiliyete sahiptir. IP kanallar kullanılmıştır. Toplam organize sanayi çevresinde 28 noktada kameramız şuan da mevcut ve çalışıyor. Kameralarımızın çözünürlüğü oldukça yüksek olduğu için her kameramız plaka okuma, gece ve gündüz, detaylara girme özelliğine sahiptir. Ve çok kısa bir süre içerisinde 20 gün gibi bir zaman içerisinde sistemi çalışır hale getirdik. İnşallah yöre halkına esnafımıza hayırlı olur” diye konuştu. kha

Önceki ve Sonraki Haberler